Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църква печели съдебно дело

Main Pic
Публикувана: 23.08.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 912
Коментари: 0
Църква в град Едисто Бийч, Южна Каролина, САЩ, печели съдебна битка и вече има разрешение да провежда своите богослужения и църковни дейности в общинския център на града.
 
Алиансът в защита на свободата (Alliance Defending Freedom - юридическа организация с нестопанска цел за религиозна свобода), представляващ църквата, завежда федерален иск, като се позовава на дискриминационните действия на града срещу църквата Redeemer Fellowship.
 
Църквата е наемала няколко пъти гражданския център на Едисто Бийч за своите богослужения в неделя, но впоследствие градският съвет гласува да отхвърли молбата им и забранява всички религиозни богослужения в сградата.
 
По време на съдебния процес става ясно, че друга църква е наемала зала в продължение на няколко години и че църквата е използвала помещението на гражданския център за църковни срещи, изучаване на Библията и религиозно обучение.
 
Освен това други членове на общността са наемали зали в общинския център, за да провеждат тържества и кръщения.
 
"Църквите не трябва да се третират по-неблагоприятно, отколкото другите групи, които искат да наемат обществени сгради", заявява юристът на ADF, Кристиана Холкомб. "Ние приветстваме Edisto Beach за отмяната на забраната, която беше в противоречие с изявлението на града, че допуска граждански, политически, бизнес, социални групи и други да използват неговия общински център."
 
Малко след завеждането на делото през август 2018 г. Министерството на правосъдието на САЩ внася декларация в подкрепа на църквата.
 
Тя гласи:
 
Забраната за провеждане на "религиозни богослужения" в Общинския център представлява дискриминация по отношение на законовите разпоредби. Градските власти позволяват да се провеждат други форми на религиозни мероприятия в сградата, включително "сбирки" на църкви и други религиозни групи и организации, които включват четене и обсъждане на Библията или други религиозни дейности, пеене на химни и молитва."
 
И двете страни са се споразумели да прекратят съдебното дело, а градската управа на Едисто Бийч ще изплати над 3000 долара обезщетение на църква Redeemer Fellowship.
 
„Църква Redeemer Fellowship и нейните членове инвестират в общността от години и сме доволни, че сега църквата ще получи справедливо отношение и равен достъп до гражданския център“, добавя Холкомб.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg