Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Холивудски дизайнер намира нов живот чрез Христос

Main Pic
Публикувана: 24.08.2019
Автор: Стив Уорън
Прочетена: 1325
Коментари: 0
Обича да плува в басейна на Дрю Баримор. Прекарва ваканцията си в дома на Даян Кийтън. Отива на наградите „Грами“ или се забавлява в Парижката седмица на модата. Това е начинът на живот на Бекет Кук и той се наслаждава на съществуването си до деня, в който внезапно всичко се променя.
 
Кук описва този значим момент от своя живот в новата си книга, озаглавена „Промяна на чувствата: Невероятната история за изкуплението на един гей.“ 
 
Кук, който е успешен сценограф в света на модата, е близък с елита на Холивуд. Той открито заявява, че е гей. Въпреки всичко, което има, обаче, в живота му цари празнота.
 
Известният дизайнер разказва: „И така, аз присъствах на седмицата на модата и ходех на всички ревюта и куп партита. И една вечер бях на купон и просто погледнах към тълпата и си помислих: "Повече не мога да живея по този начин. Това трябва да престане."
 
В своята книга Кук споделя как Бог коренно променя неговата идентичност и му дава онзи мир и свобода, за които никога не е знаел, че са възможни.
 
По време на интервю пред The 700 Club, бившият сценичен дизайнер от Холивуд споделя как е бил насилван от бащата на свой приятел, когато е бил на 10 години. Той обяснява, че е споделил за това само с един приятел, но не е казвал на никой друг.
 
"Не исках хората да знаят", казва Кук. "Това беше много срамно преживяване и не исках да се разчува."
 
На въпрос дали това преживяване се е отразило върху сексуалността му години по-късно, авторът отговаря: „В продължение на много, много години, живеейки като гей, никога не съм мислил, че това определя сексуалната ми идентичност. Но след като станах християнин, разбрах, че онази нощ, в която бях изнасилен, имаше огромно влияние върху моята сексуалност“.
 
Кук споделя, че е обявил, че е гей пред всички свои приятели и семейството, след като е отишъл в колежа.
 
"Родителите ми всъщност бяха много мили", спомня си Кук. "Аз бях най-малкият от осем деца, така че в момента, в който споделих новината, те казаха: "О, ти си гей? Добре". Родителите ми бяха християни и вярваха, че това е грях. Но бяха много мили с мен, въпреки всичко."
 
Кук разказва, че докато живеел в Лос Анджелис, е имал близки отношения с петима различни мъже. Но през цялото време отвътре се чувствал мъртъв.
 
„Бях на Парижката седмица на модата през март 2009 г. Ходех на седмици на модата в Ню Йорк и Париж“, отбелязва той. "Бях на парти след това. Беше много бляскаво. Всички от модния свят бяха там."
 
„И така, онази нощ в Париж гледах над тълпата и си мислех: „Това не е смисълът на живота. Какво ще правя до края на живота си?“
 
Един ден Кук пие кафе в любимото си кафене и вижда хора с Библии. „Най-добрият ми приятел и аз влязохме в разговор с тях и те ме поканиха в църквата им на следващата неделя в Холивуд“, спомня си Кук. „Попитах ги:„ Какво вярва вашата църква относно хомосексуалността?“ И те казаха: „Е, ние вярваме, че е грях“.
 
Кук приема поканата и отива на църква на следващата неделя. Припомня си, че всичко, което пастирът казва от Римляни 7 глава, минава през ума и сърцето му и че той е буквално "на тръни" по време на цялата проповед.
 
"Тогава след проповедта един човек от църквата се помоли за мен. Върнах се на мястото си и мислех за проповедта, музиката, богослужението и всичко останало", казва той. "Тогава изведнъж Светият Дух ме завладя. И Бог ми проговори: "Аз съм Бог. Исус е Моят Син. Небето е истинско. Адът е истински. Истината се намира в Библията. Сега си приет в Моето Царство. Добре дошъл!"
 
Кук казва, че след като чул Божия глас, веднага започнал да плаче.
 
"Сякаш завеса се вдигна пред мен и аз видях истината за първи път в живота си", обяснява той. "Осъзнавах смисъла на живота за първи път в моя живот."
 
Кук пояснява, че именно в момента на срещата си с Бога е знаел кой е всъщност и това е сложило край на предишния му живот като гей.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
 
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg