Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Китайски пастир освободен от затвора

Main Pic
Публикувана: 25.08.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1198
Коментари: 0
След като беше задържан за осем месеца, старейшина от църквата" Ранен дъжд" в Китай беше освободен от затвора тази седмица.
 
Според данни от фейсбук страницата на църквата „Молете се за ранен дъжд“, Ли е арестуван заедно с 160 други членове на църквата - включително пастира на църквата Уанг Йи - преди около осем месеца. Правителствени войски извършиха нападение над църквата в края на 2018 г., но едва в неделя Ли е пуснат под гаранция и отново се е събрал със семейството си, съобщава Christian Post.
 
Пастир Уанг Йи и съпругата му Джианг Ронг също бяха арестувани при нападение в църквата на 11 декември, миналат година - само дни преди Ли да бъде вкаран в затвора.
 
Джианг беше освободена под гаранция, след като бе задържана в продължение на шест месеца, но местонахождението на Уанг все още е неизвестно, съобщава Asia News.
 
Атаките на китайското правителство срещу църквата са многобройни след промени в законодателството през 2018 г., които внесоха по-строги разпоредби относно свободата на религията.
 
Това беше особено опасно за членовете на църката "Ранен дъжд", тъй като според BBC членовете на църквата се покланят много открито и публично.
 
Освен това пастир Уанг критикува публично намесата на китайското правителство в живота на религиозните общности, съобщава Christian Post.
 
Според South China Morning Post, точно преди ареста му миналия декември, Ли заявява, че църквата ще продължи да се събира за поклонение, въпреки правителствените нападения и арести.
 
„Дори и да останем пет човека, богослужението и събиранията ще продължат, защото вярата ни е истинска“, казва Ли, цитиран от South China Morning Post.
 
„Преследването - продължава той, - е цена, която си струва да платите за Господ. Предпочитаме да преживеем това, отколкото да крием вярата си и се надяваме повече китайски църкви да свидетелстват открито и да застанат до нас. “
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg