Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато Бог променя из основи

Main Pic
Публикувана: 25.08.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3426
Коментари: 0
Сър Антъни Хопкинс е един от най-известните актьори на нашето време. Години наред той е и известен атеист. Но всичко това се променя, когато на среща на Анонимните алкохолици една жена го предизвиква с прост въпрос. Това е началото на вдъхновяващото свидетелство на Антъни Хопкинс!
 
Без значение колко успешен е един човек, никой не знае вътрешните борби, които води, без да намира изход. Пристрастяването на Антъни започва "невинно". Той има светски начин на мислене и пие, защото "това правят хората в Холивуд, пият". Но както често се случва, социалното забавление скоро обсебва живота му. До 1975 г. пиенето на Антъни вече е извън контрол.
 
„Бях поел по пътя към ада“, спомня си прочутият актьор. "Сякаш бях обладан от демон, бях пристрастен и не можех да спра. Има милиони хора, които страдат от алкохолизъм."
 
Но в най-страшните моменти Божията сила действа най-мощно! „Господ е близо до съкрушените сърца и спасява онези, които са с разкаян дух“ (Псалм 34:18).
 
Сър Антъни Хопкинс разбира, че има нужда от помощ. И така, той се обръща към Анонимните алкохолици (АА). Дотогава Антъни Хопкинс е атеист. Но по време на среща на АА една жена му задава простичък въпрос: "Защо просто не се доверите на Бога?"
 
Антъни никога не е опитвал. Но колкото и да е отчаян, той си казва: „Е, защо пък не?“ Решението да вярва и да уповава на Бога е онзи момент, в който всичко се променя за отчаяния актьор.
 
Антъни казва, че жаждата да пие изчезва като по чудо и оттогава, „никога повече не се връща към алкохола.“ И от онзи момент Хопкинс вярва в Бога и от ден на ден, година след година, започва да расте във вярата си.
 
На въпрос в интервю за CNN с Пиърс Морган дали вярва в Бога, бившият атеист Антъни Хопкинс отговаря от все сърце: „Да, да. Вярвам."
 
Години след като поема в пътя на вярата Антъни Хопкинс се счита за един от най-великите актьори на нашето време. Всъщност той е удостоен с титлата "сър", когато кралица Елизабет II го произвежда в рицар през 1993 г., за приноса му към сценичните изкуства.
 
Като уважаван актьор, Антъни е поканен да говори пред близо 500 ученици от средни училища и колежи на Годишната конференция за лидерство, върхови постижения и ускоряване на потенциала (LEAP). И той споделя с тях опасностите от стремежите на света.
 
„Ако се стремите към парите, няма да ви се получи. И ако преследвате успеха, няма да ви свърши работа “, казва той.
 
Всъщност, в отделно интервю, Антъни е откровен относно това колко е суетен успехът.
 
„Знаете ли, аз се срещам с млади хора и те много искат да станат известни“, обяснява известният актьор. „И аз им казвам, че когато стигнете до върха на дървото, там няма нищо. Повечето от това са глупости, повечето от това е лъжа. Приемете живота такъв, какъвто е. Просто бъдете благодарни, че сте живи."
 
След като споделя как е спасен от кошмара на алкохолизма, Антъни Хопкинс говори за силата, която нашите думи и нашите вяра имат над живота ни. Той коментира и как Бог може да използва и най-големите ни заблуди за добро.
 
"Вярвам, че сме способни на много неща", казва Антъни пред учениците. „От собствения опит, който имам, все още не мога да повярвам, че животът ми е такъв, какъвто е, защото трябваше да умра в Уелс, пиян или самотен... Можем да обречем себе си на смърт или да изповядваме най-добрия живот,  за който някога сме мечтали..."
 
Антъни Хопкинс има и роли на герои, които са наистина зли, но в действителност актьорът изживява реалния си живот с Христос в сърцето. Той е бил атеист, преди да намери Бога и сега просто съжалява атеистите, като сравнява животa на неверие с „живеене в затворена килия без прозорци“.
 
„Не бихте искали да живеете така, нали?“, пита сър Антъни Хопкинс.
 
Какво красиво напомняне намираме в свидетелството на Антъни Хопкинс за надеждата, която имаме чрез Исус!
 
Източник:  God Updates
Превод: Петя Зарева

 

 

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg