Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нов християнски филм в челната петица в САЩ

Main Pic
Публикувана: 28.08.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 5493
Коментари: 0
Новият християнски филм "Победител" (Overcomer), който излезе през уикенда в кината в Съединените щати, само за няколко дни успя да се нареди в челната петица на новите американски филми.
 
Филмът е дело на братята Алекс и Стивън Кендрик - автори на станалите известни и у нас семейни християнски филми "Бойна стая" (War Room, 2015), "Смелите" (Courageous, 2011) и "Огнено доказателство" (Fire Proof, 2008).
 
Новият им филм Overcomer разказва историята на треньор по баскетбол в гимназия, който преживява разочарование, когато трагедия връхлита отбора му. Треньорът търси да открие своята самоличност в баскетбола, но един сляп християнин му помага да открие неговата идентичност в Христос.
 
Основният въпрос, който авторите на филма задават и предполагат отговор, е: "Кое от нещата в живота определя вашата самоличност?" Филмът заимства теми от Ефесяни 1-2 глави.
 
Актрисата Ерин Райт-Томпсън, която във филма играе състезателка по кънтри - крос и чиято героиня се нарича Хана, заявява, че вярата ѝ е пораснала, докато навлиза надълбоко в темата на снимачната площадка.
 
„Преди да започна своето участие във филма аз просто се опитвах да се впиша в тълпата“, казва Ерин пред репортер на Christian Headlines. „Но мисля, че след заснемането на филма, или докато моята героиня Хана откриваше нейната идентичност, аз някак си започнах да се уча заедно с нея. Не трябва да бъда никой друг. Аз съм аз и това е всичко, което има значение. И просто трябва да бъда благодарна на Бога и да Го прославям."
 
„Филмът "Победител" стана любим на публиката от самото начало, дори и по време на нашите пробни прожекции“, казва в изявление Рич Пелусо, изпълнителен вицепрезидент на Sony Affirm Films. „Алекс и Стивън Кендрик знаят как да достигнат до сърцето на зрителя и това е една от причините да са толкова успешни.“
 
Филмовият уебсайт  Box Officе Mojo, който прогнозира, че филмът ще събере едва 5 милиона долара - заяви, че "Победителят" е „надминал всички очаквания“.

Източник: Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg