Сряда, 29.01.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И така, като Божии избрани, святи и възлюбени, облечете се с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение." Колосяни 3:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Почитаме ли Бога с труда си?

Main Pic
Публикувана: 29.08.2019
Автор: Макс Лукадо
Прочетена: 550
Коментари: 0
В календара на Рая има седем недели седмично. Бог освещава всеки ден. Той не престава да върши Своето свято дело по всяко време и на всички места. Той не се ограничава до конвенционалното. Бог превръща кухненските мивки в светилища, кафенетата в параклиси, а петте работни дни от 9 до 5 часа, могат да бъдат духовни приключения.
 
Възможно ли е това да се каже за работните дни? Да, именно работните дни. Бог е определил работата като нещо добро. Преди да даде на Адам жена или дете, дори преди да даде на Адам дрехи, Бог му възложи работа. „Тогава Господ Бог взе човека и го въведе в райската градина, за да я отглежда и поддържа“ (Бит. 2:15). Невинността, а не безделието, характеризира първото семейство.
 
Бог смята, че работата е достойно занимание, затова в Десетте заповеди включва нареждане, свързано с нея: „Да работиш шест дни, но на седмия ден да почиваш“ (Изход 34:21). Ние харесваме втората половина на този стих. Но ако поставяме акцента върху деня за почивка, това може да ни накара да пропуснем заповедта в първата част на стиха: „Да работиш шест дни.Независимо дали работите у дома или на пазара, работата ви е от значение за Бога.
 
А вашата работа има важно значение за обществото. Нуждаем се от вас! Градовете се нуждаят от водопроводчици. Народите се нуждаят от войници. Машини се развалят. Кости се чупят. Нуждаем се от хора, които да поправят машините и да гипсират костите. Някой трябва да отглежда деца, а друг да се грижи за възрастните.
 
Независимо каква професия упражнявате, вие можете да подражавате на Бога. Самият Яхве работи през първите шест дни от сътворението. Исус каза: „Моят Отец никога не спира да работи и аз също продължавам да работя“ (Йоан 5:17). Кариерата ви отнема половината от живота ви. Не трябва ли и чрез работата си да показваме Бога? Нима тези четиридесет до шестдесет часа седмично не Му принадлежат?
 
Библията никога не насърчава работохолизма или пристрастяването към работата, като лекарство срещу нечии проблеми. Но Бог повсеместно призовава всички, които са физически способни, да се трудят. Бог почита труда. Затова почитайте Бога с вашата работа. „Няма нищо по-добро за човека от това да яде и пие, и да намира наслада за душата си в плодовете от труда си“ (Еклисиаст 2:24).
 
Ето същинската идея:
 
Използвайте своята уникалност (посредством вашата лична професия).
Вършете вашата работа като пред Бога (целете да Го прославяте с нея).
Всеки ден от живота ви е едно посвещение (на вашето работно място).
 
Ако и трите елемента са налице, работата ви няма да е тегота, а мисия.
 
Източник: Cross Walk
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg