Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евреи и християни с молитвен призив в Хага

Main Pic
Публикувана: 29.08.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 953
Коментари: 0
Ерусалимската молитвена закуска започва през 2017 г., като цели да събере евреи и християни, които да се помолят за мира на Ерусалим. За първи път тази година организаторите проведоха молитвена закуска в Хага, седалището на съдебната власт за света, съобщава CBN News.
 
От края на Втората световна война Хага е известна като световен съд и седалище на международното право. Ето защо стотици евреи и християни решават да се срещат именно там, за да общуват и да се молят.
 
"Дойдохме да се молим и да предизвикаме промяна, защото в Библията е ясно, че Ерусалим е центърът", заявява организаторът Джак Ван Дерг. Някои коментират специфичната връзка между Писанието и това, което се случва в света днес.
 
„Ако погледнете Псалм 2, той започва с въпроса „ Защо народите са разгневени?“ И по-нататък се казва, че лидерите на света се събират, за да се съветват и те решават да изключат Господа и Неговия помазаник от своите планове", коментира бизнесмен на име Евангелос Евангелидис пред CBN News.
 
"Наистина това е предупреждение за народите. И това е предупреждение за европейските нации и предупреждение за народите на света."
 
Евангелидис отбелязва, че европейските нации не са взели предвид предупреждението и са изправени пред последици заради умишлено изключване на Бога от техните конституции и закони. "Те искат да премахнат Бога, но тогава Този, който е на небето, ги гледа, се присмива ... Но смущението изглежда става постоянно явление. Има криза, икономическа криза в Италия, Испания, Гърция и Португалия и т. н. Налице е миграция, която засегна Европа и хората не знаят как да се справят ", обяснява Евангелидис.
 
Провеждането на Ерусалимската молитвена закуска в Хага е пример за общата цел на събитието. „Целта е да се съберат вярващи  евреи и християни в един народ, които да се молят и да помолят Бог да работи в тяхната нация и след това да работи в сърцата на техните правителствени лидери, така че всяка нация да благослови Израел и да благослови Ерусалим ", казва директорът и бивш конгресмен Микеле Бахман.
 
Организаторите наблюдават огромен растеж от 2017 г. насам. "Буквално от Африка до Централна Америка и от Южна Америка до Англия и до Съединените щати наблюдаваме, че Ерусалимската молитвена закуска наистина е в съответствие с Божието Слово. В Йоил 3 глава се казва, че всички нации ще направят своят избор. Ще бъдат ли овце или кози? Това означава дали народите ще благославят Израел и еврейския народ или ще проклинат Израел и еврейския народ ", обяснява Бахман.
 
Бахман заключава, че Ерусалимската молитвена закуска се провежда в уникален момент в историята. "Наблюдаваме чудеса по целия свят в момента ... Бог отговаря на молитвите на светиите. Различни нации отварят сърцата си, отварят умовете си, като водят политика в полза на Израел и признаване на Ерусалим като законна столица на Израел."
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg