Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитви с вяра за урагана „Дориан“

Main Pic
Публикувана: 03.09.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1386
Коментари: 0
Флорида все още е изправена пред сериозна заплаха от урагана "Дориан", защото се намираше на пътя на тази чудовищна буря от категория 5 само преди няколко дни. Тогава християните от цялата страна започнаха да се молят и да се подготвят за стихията. И макар опасността да не е преминала, тя намаля драстично от първоначално предвиденото. 
 
Специалистите от Флорида са подготвят за стихията, докато ураганът "Дориан" се приближава към брега. Те призовават жителите да предприемат мерки за безопасност и ги уверяват, че ресурсите са налице, ако "Дориан" удари щата.
 
Florida Power and Light, най-голямата държавна електрическа компания, отправи ранен призив за помощ и армия от комунални служители вече се е отзовала - 16 000 мъже и жени от компании в 34 щата пристигнаха, за да помогнат при възстановяването след преминаването на чудовищната буря, в това число и християнската организация  Samaritan Purse.
 
В неделя вярващите от Християнския център "Calvary" в Ормънд Бийч прославиха Бога за преместването на бурята преди няколко дни, което намали заплахата там, въпреки че бяха складирали провизии за всеки случай.
 
„Господи Боже, ние Ти благодарим, че бурята продължава да се отдалечава от това място и ние се молим тя да отиде далеч от нас в името на Исус“, възкликна един църковен служител.
 
Тъй като синоптиците все още проследяват няколко различни варианта за движение на бурята, вярващите продължават да уповават на Бога, за да повлияе на маршрута на "Дориан".
 
"Ние просто се молим и вярваме, че Бог е Бог над вятъра, вълните и бурята и вярваме, че Бог ни е чул", казва старшият пастир на Calvary, Джим Рейли пред репортер на CBN News.
 
"Господи, не позволявай урагана  да достигне щатите Джорджия или Северна и Южна Каролина, молим Те, прогони го", добавя пастир Рейли.
 
Ако бурята се насочи другаде, както вярващите, така и професионалистите в тази общност заявяват, че са готови да помогнат на съседите си в нужда.
 
Бавно движещият се ураган се очаква да завие на север и да започне едноседмичен порой от вятър и дъжд по югоизточния бряг. Губернаторът на Южна Каролина е наредил евакуации по крайбрежието, а щатите Южна и Северна Каролина са обявили извънредно положение.
 
Някои хора са започнали да евакуират домовете си и се запасяват с газ, храна и вода. Последните прогнози сочат, че бурята вероятно ще се задържи на около 40-50 мили от брега на Флорида, но специалистите твърдят, че лека промяна в трасето може да закара урагана към сушата.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg