Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бремето на нашата неадекватност

Main Pic
Публикувана: 08.09.2019
Автор: Чарлс Стенли
Прочетена: 1026
Коментари: 0

"Който вървеше пред вас в пътя, за да ви търси място, где да поставяте стан, нощем с огън, за да ви показва пътя, по който трябваше да вървите, а денем с облак. А Господ чу гласа на думите ви, и като се разгневи закле се, казвайки: Ни един от човеците на това зло поколение няма да види добрата земя, за която се клех, че ще я дам на бащите ви, освен Халев Ефониевият син; той ще я види, и нему и на потомците му ще дам земята, на която стъпи, защото напълно последва Господа" (Второзаконие 1:33-36).

Застанал на прага на Обещаната земя, народът на Израел беше поразен от страх. Броят и силата на врага контрастираше рязко със собствената им слабост и неспособност. Тъй като и ние сме хора, всеки от нас понякога изпитва неадекватност и чувство на безсилие, които го обременяват. Въпросът, пред който се изправяме, не е дали сме достатъчно силни и способни за дадена мисия, но как ще реагираме, когато предизвикателството надхвърли нашите възможности.

Подобно на децата на Израел, ние можем да се поддадем и огънем под товара на страха и след това да се съсредоточим в очакване на неизбежния провал. Тъй като препятствията в умовете ни изглеждат непреодолими, краката ни започват да тичат в противоположна посока, далеч от предизвикателството и в посока към безопасността.

Ако обаче изоставим призванието и мисията, които Бог ни е възложил, това няма да ни даде сигурност, а ще ни върне обратно в робството. Позволявайки на страха да контролира нашия избор, ние ще останем под бремето на чувството за неадекватност, което ще повлияе на нашите бъдещи решения и, в крайна сметка, на нашата съдба.

В резултат на отказа им да се доверяват на Господ и да се движат напред, за да завоюват земята, децата на Израел бяха изпратени да се скитат в пустинята в продължение на 40 години. Мъжете, които не повярваха на Божието обещание, никога не видяха земята, която Той искаше да им даде. Възможностите винаги се губят, когато оставим страха да победи вярата ни.

Когато Бог ви призовава към дадено служение, което надхвърля вашите способности, вместо да се поддавате на вашите чувства, изберете да се доверите на това, което знаете за Бога и Неговите обещания. Когато се движите напред с вяра, въпреки вашето усещане за неадекватност, вие ще откриете Господната вярност. Бог винаги ни дава сили за мисията, която ни възлага.

Източник: Cross Walk

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg