Неделя, 09.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото, ако и да изчезнат планините И да се поместят хълмовете, Пак Моята благост няма да се оттегли от тебе, И заветът Ми на мир няма да се помести, Казва Господ, Който ти показва милост," Исая 54:10

OnLine
RSS Facebook Twitter

Всичко започва у дома

Main Pic
Публикувана: 17.09.2019
Автор: Р. Саймънс
Прочетена: 573
Коментари: 0

Ако имам избор, по-скоро ще отида в далечна страна, отколкото да чистя килера си. Предпочитам да копая кладенци за други хора, виждайки прогрес и видими плодове, отколкото да решавам задачи по математика с детето си. Честно казано, понякога оценявам ценността на служението за другите над често пъти незабелязаното служение в моя собствен дом.

Готова съм да кажа: „Изпрати ме, Господи!“ - стига да не касае твърдата почва на трудните семейни взаимоотношения или полето на незабелязаната работа, докато "сея истината" в моя собствен дом.
 
Когато призная, че домът ми е поле за мисия - еднакво важно и значимо с мисионерските полета на отдалечените земи или култури - това ще промени начина, по който мисля за хората и местата пред мен и ще зная защо Бог ме е поставил точно там, където съм сега.
 
Когато станах майка, се удивих, че бебетата не идват с ръководство за употреба. Като родители търсим модели и формули, за да гарантираме успех - метод, парадигма или рутина, които ще улеснят нещата. Чудим се защо трябва да повтаряме нещата отново и отново, защо се чувстваме толкова неадекватни на моменти.
 
Бог се постара да инструктира Своя народ как да поучава децата си. Той помогна на израилтяните, прави го и за нас: Слушай, Израилю; Иеова нашият Бог е един Господ; и да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичката си сила. Тия думи, които ти заповядвам днес, нека бъдат в сърцето ти; и на тях да учиш прилежно чадата си, и за тях да говориш, когато седиш в дома си, когато ходиш по пътя, когато лягаш и когато ставаш. Да ги връзваш за знак на ръката си, и да бъдат като надчелия между очите ти.И да ги написваш на стълбовете на вратите на къщата си и на портите си (Второзаконие 6:4-9).
 
Това, което решаваме да правим у дома, да практикуваме като семейство и да говорим на децата си, пряко се отразява на знанията ни за Божието присъствие и способността ни да си спомняме верните дела на Бога. Историята на Божието величие и изкупление не се появява автоматично в нашите семейства. Те стават известни в и чрез нас чрез съзнателно повтаряни думи и практика.
 
Бог инструктира Своите хора да продължат да работят в дома си, като същевременно не забравят бъдещия си дом (както се вижда във Второзаконие 6:10-12). Те трябваше да преразказват и репетират верността на Бога по всякакъв начин пред онези, за които се грижат, за да могат бъдещите поколения да си спомнят да отдават слава на Бога, когато свърши пътя им на земята.
 
Когато с нашите думи и практични дела сочим на Исус, ние даваме да се разбере, че Бог е този, който ни спасява и избавя и от най-тежките ни изпитания.
 
Майка Тереза ​​отлично го е казала: „Ако искате да промените света, отидете вкъщи и обичайте семейството си.
 
Едно от най-ценните неща, които можем да направим като родители, е да обичаме децата си с пълната истина на Евангелието - не с някоя напудрена история, която да предизвика добро чувство или съвети за самопомощ, манипулиращи поведението им. Това не е добрата новина за благодатта. Исус ни обикна и спаси, докато бяхме Негови врагове. Той плати пълната цена, за да ни изтръгне от робството на греха, и ни направи желани в Неговото присъствие. Това е същността на евангелието.

Когато говорим за тази удивителна благодат в обикновените рутинни практики на нашето ежедневие, ние споделяме добрата вест на Евангелието, когато караме децата си на училище, когато готвим вечеря, когато събираме прането и дори в най-заетите минути от деня. Ние сме мисионери в нашето собствено семейство, точно там, където сме… от първите моменти на деня до момента, в който гасим лампите през нощта.

Скъпи Небесни Отче, Ти си ме призовал да насоча погледа си към Теб и съзнателно да уча децата ми на истината за това кой си Ти. Помогни ми вярно да представям истината на Евангелието, като я зная първо за себе си и я показвам пред моето семейство.

В Името на Господ Исус Христос. Амин

Източник: Cross Walk

Превод: Петя Зарева

Снимка: Fiveno.com

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg