Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Северна Корея с пропагандно видео за залавяне на християни

Main Pic
Публикувана: 18.09.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 899
Коментари: 0
Новооткрито пропагандно видео разкрива как правителството на Северна Корея се стреми да заглуши християнството, представяйки вярващите като „религиозни фанатици“ и „шпиони“, аскети, които подкопават стабилността на държавата.
 
Видеото, разпространено от The Voice of the Martyrs, християнска неправителствена организация, която подкрепя преследваните вярващи по целия свят, е създадено, за да научи агентите на държавна сигурност как да идентифицират и заловят онези, които популяризират религията в Северна Корея. 
 
Във видеото е представена историята на християнката Ча Деоксун, която заради мизерия по време на Големия глад през 90-те години, убил приблизително 2,5 милиона души, бяга нелегално в Китай в търсене на чичо си. След като научава, че чичо ѝ е починал, Деоксун посещава  църквата Сеотап, където чува Евангелието за първи път. После Ча обикаля от град на град в търсене на работа и прехрана, като навсякъде се среща нелегално с християни и свидетелства за Христос. Във видеото е загатнато, че Ча е заловена и екзекутирана заради вярата си.
 
Северна Корея се нарежда на първо място, като страната с най-жестокото преследване на християните според годишния списък на организацията Open Doors  („Отворени врати“). Организацията изчислява, че много от гражданите на страната - включително около 50 000 вярващи - се намират в затвори или политически концентрационни лагери.
 
Наскоро Кенет Бее, корейско-американски пастир, който е държан като заложник в Северна Корея от 2012 до 2014 г., сподели как правителството на Северна Корея се страхува повече от християните, отколкото от ядрените оръжия.
 
Бее споделя: „Те казват: „Ние не се страхуваме от ядрени оръжия ... страхуваме се от някой като теб, който проповядва религия в нашата страна и може да я използва срещу нас. Тогава всеки ще се обърне към Бога и това ще стане Божия страна, а нашето правителство ще падне“.
 
Заради своето проповядване и благовестие Бее е осъден на 15 години тежък труд и след това е изпратен в трудов лагер в Северна Корея. В крайна сметка Бее е освободен и разкрива, че когато говори за Исус със севернокорейци, те обикновено го попитат дали Исус живее в Корея или Китай.
 
„Северна Корея не е страна, в която християните просто са преследвани; тя е страна, в която християнството е унищожено, цели се неговото пълно елиминиране“, подчертава той. „Ако сте християни, те ще ви убият, ще убият и вашите родители, и цялото ви семейство.“
 
Призоваваме християните по света да не забравят да се молят за своите преследвани, измъчвани и убивани братя и сестри в Северна Корея.
 
Източник: Christian Post
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg