Понеделник, 13.07.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Тогава Исус й отговори: О, жено, голяма е твоята вяра; нека бъде според желанието ти. И в този час дъщеря й оздравя." Матей 15:28

OnLine
RSS Facebook Twitter

Концерт, възпяващ разбирателството, се проведе в центъра на София

Main Pic
Публикувана: 20.09.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 675
Коментари: 0
На 19 септември в София се проведе празничен концерт под мотото „Живеем заедно в разбирателство, уважение и сътрудничество”, който се организира за четвърта поредна година в столицата с представители на различни верски общности в страната.
 
Тази година в събитието бе поканена да участва и детска танцова формация „Царски деца“, като представител на евангелските църкви в България. Основното послание на концерта е „толерантност в разнообразието“. Провежда се по инициатива на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, Софийска света митрополия и Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ). 
 
Сред изпълнителите са детски хорове на различни религиозни общности, както и индивидуални изпълнители. В концерта взеха участие и представителите на фолклорен ансамбъл „Граово” и танцьорите от танцова формация „Асти Денс”. Посланието за толерантност уважиха с таланта си и утвърдени имена като Етиен Леви, Хайгашот Агасян, Нели Андреева и Сорина Богомилова. Хайгашот Агасян изпълни песен, озаглавена „Молитва“, написана специално за любимата на всички Ваня Костова, която за съжаление не успя да присъства на концерта.
 
Ето какво сподели за „Евангелски вестник“ адвокат Грета Ганева, член на Управителния съвет на НСРОБ:
 
„Усещането от присъствието на подобен форум е изключително. Колегите бяха впечатлени от професионалното изпълнение на Нели Андреева, която се представи заедно с дъщерите си. Видях с каква наслада слушаха. Изпълнението на танцова формация „Царски деца“ въодушеви публиката, но и я изпълни с респект. Един от танците беше на езика на глухите, беше въздействащ и красив.
 
Накрая при мен дойдоха две жени, говорещи английски език, заговориха ме и ме поздравиха за концерта, на който са дошли случайно. Оказаха са от Израел и не можеха да повярват, че виждат такова нещо - представители на всички религии на едно място. Питаха дали е нещо специално и като им отговорих, че е обичайно за нас да сме заедно, наистина не можеха да повярват и едновременно с това не спираха да се възхищават. Особено умиление изпитаха, когато чуха отличното изпълнение на Етиен Леви, на родния им език."
 
Споделяме и мнения на 2 от участниците в танцовата формация „Царски деца“. Благовеста Ганева, на 15 години, коментира следното:
 
"Участвам в такива концерти от малка, от 7- годишна. Публиката ни обикновено е много различна и затова хората имат други очаквания от нас. Когато сме на концертите с "Царски деца" ние не излизаме като представители на евангелската общност, а като носители на това, което изповядваме и вярваме. Там го усещаме и го живеем като служение, защото целта ни е хората да се спасяват. Тук замисълът на концерта и участието ни е доста по-нетипичен за нас. Освен това хората в София са доста по- различни, имат различно ежедневие и бихме искали да им помогнем по подходящ за тях начин да намерят пътя към Бога. Благодарни сме за възможността да участваме на такъв форум и се надяваме тези наши изяви да не спрат до тук, защото хората имат нужда от спасение, независимо дали живеят в столицата или в най- малкото село в България." 
 
А ето какво споделя и Елена, на 22 години: “Бих казала, че наистина е празник, защото както на всеки празник си припомняме дадено събитие, или човек, тук си припомняме от Кого имаме всичко и за Кого е цялата слава. Усещането е уникално, защото се чувстваш част от семейство, което работи за една цел, а именно да сподели една добра новина, че Исус Христос ни обича безкрайно много.” 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg