Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Президентът Тръмп с послание за религиозна свобода

Main Pic
Публикувана: 23.09.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2385
Коментари: 0
Президентът Тръмп обяви в понеделник 25 милиона долара финансиране за защита на религиозната свобода и религиозните обекти по света, като призова световните правителства да се обединят, за да прекратят религиозното преследване.
 
Тръмп също обяви инициатива, състояща се от „коалиция от американски фирми за защита на религиозната свобода“.
 
Американският президент говори на среща относно религиозното преследване, свикана в ООН, на която присъстваха генералният секретар на ООН Антонио Гутереш и други международни служители. 
 
Вицепрезидентът Майк Пенс заяви, че Тръмп е първият американски президент, който провежда среща в САЩ срещу религиозното преследване.
 
Тръмп заяви:
 
„Ние ... призоваваме всяка нация да увеличи наказателното преследване и наказанието за престъпления срещу религиозните общности. Не може да има по-голямо престъпление от това.“
 
Според него инициативата, включваща бизнеса, ще „насърчи частния сектор да защитава хората от всички вероизповедания на работното място“.
 
„Твърде често хората на власт проповядват многообразие, докато мълчат, отблъскват или цензурират вярващите“, каза Тръмп. „Истинската толерантност означава зачитане правото на всички хора да изразяват своите дълбоки религиозни убеждения.“
 
Тръмп изброи няколко примера за религиозно преследване: великденските бомбардировки на църкви в Шри Ланка, убийството на 85-годишен католически свещеник във Франция, антисемитските нападения над синагоги в Пенсилвания и Калифорния, и убийствата на мюсюлмани в Нова Зеландия ,
 
„Тези зли атаки са рана за цялото човечество“, коментира американският президент.
 
Приблизително 11 християни се убиват всеки ден, „защото са последователи на Христовото учение“, каза Тръмп.
 
„Америка застава зад вярващите във всяка страна, които искат свобода, за да живеят според вярата, която е в сърцата им“, каза той. „... Като президент защитата на религиозната свобода е един от най-важните ми приоритети.“
 
Тръмп изтъкна контрасъа между религиозната свобода в САЩ с липсата на свобода по целия свят.
 
„Съединените щати се основават на принципа, че нашите права не идват от правителството; те идват от Бога - каза той. „Тази безсмъртна истина е провъзгласена в нашата Декларация за независимост и заложена в Първата поправка към законопроекта за правата на нашата Конституция. Нашите Основатели са знаели, че никое право не е по-важно за едно мирно, проспериращо и добродетелно общество от правото да следват нечии религиозни убеждения.
 
„За съжаление - каза Тръмп, - религиозната свобода, с която се ползват американските граждани, е рядкост в света. Приблизително 80 процента от населението на света живее в страни, където религиозната свобода е заплашена, ограничена или дори забранена.
 
„... Днес Съединените американски щати призовават народите на света да прекратят религиозното преследване, да спрат престъпленията срещу хората на вярата, да освободят затворниците, да отменят закони, ограничаващи свободата на религия и убеждения в защита на уязвимите, беззащитните и потиснатите."
 
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg