Петък, 25.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила," Притчи 24:5

OnLine
RSS Facebook Twitter

С песен към изцеление

Main Pic
Публикувана: 26.09.2019
Автор: Джони Ериксън Тада
Прочетена: 550
Коментари: 0
Мнозина може би помнят, че имах рак през 2010 година, а през декември 2018 година отново чух тази диагноза. Преминах през радиотерапия и после операция. Прекарах няколко седмици в болницата, а после лекарите обявиха, че съм здрава.
 
След няколко седмици навършвам 70 години и нямам думи, с които да благодаря на Бога, че съм здрава. Той ми даде сили и благодат да издържа на изпитанието. Кой знае, след време отново е възможно да чуя някоя лоша диагноза и да се окаже, че съм болна. За момента уповавам от цяло сърце на Божията благодат. От все сърце благодаря на всички, които се молиха за мен и вярвам, че това е една от причините да се чувствам добре.
 
Помня първия път, когато чух диагнозата „рак“, си казах: „Бог сигурно е приготвил нещо голямо за мен". Когато миналата година нещата се повториха, си казах: „Този път Господ  е приготвил нещо още по-велико." Господ разширява сърцето ми за Него. Излива изобилна благодат. 
 
Искам да уповавам на Него повече. Той ми дава изобилна благодат. Колкото повече изпитания имам, толкова по-отблизо опознавам Бога. Ракът не ни побеждава, ако умрем. Ракът би ни победил, ако се отдалечим от Бога. Иначе болестта е средство в дълбочина да се осланяме на Божията благодат. Дори и да чуя отново страшна диагноза, няма да се уплаша, защото Господ е с мен.
 
Бог се грижеше за мен през цялото време на болестта, защото преминах с песен през това изпитание. Лекарите  ми казаха, че радиолечението ще влоши дишането ми и трябва да дишам дълбоко и да говоря високо или дори да пея, ако мога.
 
Аз не съм надарена певица и нямам данни на такава, но всеки ден в болницата пеех нова песен в буквалния смисъл. Започвах деня с някой християнски химн, например: „Исус ме спаси, Исус ме спаси, разкажи на всички добрата новина, в Него имам избавление.“ Макар че нямам дарба да пея, това беше моят начин да благодаря на Бога. За мен пеенето беше начин да дишам по-лесно, но и да прославя Бога."
 
Източник: GNA News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg