Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Един мисионер в Близкия Изток разказва...

Main Pic
Публикувана: 26.09.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1741
Коментари: 0
Християнски мисионер, живеещ в Близкия Изток, разказва, че Бог работи сред мюсюлманите по чудотворни начини, включително чрез „сънища, видения и лични посещения“ от Исус. 
 
Мисионерът, който използва псевдонима „Язид“, разказва уникална история в съобщение, оставено на  гласовата поща на Christian Post. Язид и съпругата му служат в район, където ислямът е доминиращата религия на мнозинството и християните са наказвани със смърт за разпространение на Евангелието.
 
Въпреки всички забрани и ограничения, Богът на Библията не спира да работи сред мюсюлманите, според думите на Язид. Язид разказа историята на един мюсюлманин, който живее на около 50 километра извън град в Близкия Изток. Въпросният човек е имал уникална среща с Исус, но не знаел как да обясни случилото се.
 
Мъжът е споделил следното, когато Язид и жена му го посетили: „Човек, облечен в блестящи бели дрехи, всяка нощ чукаше на вратата ми. Аз не смеех да го погледна, защото лицето му блестеше ослепително. Когато влезе в дома ми, той ме помоли да взема тетрадка и да напиша това, което има да ми каже. Аз го послушах и всяка вечер в продължение на един месец пишех онова, което той ми диктуваше,“
 
Язид го попитал: „Какво си написал? Може ли да видя тетрадката с твоите записки?“ 
 
Когато мъжът показал тетрадката с чудните записки, в нея пишело: „В началото беше Словото и Словото беше у Бога и Словото беше Бог. То беше в началото у Бога.“
 
Мисионерът Язид пояснява: „На тетрадката си той беше записал цялото евангелие на Йоан дословно, дума по дума. Това е невероятно. Исус го посещавал всяка вечер, докато не завършил текста на цялото евангелие.
 
Накрая мъжът попитал: „Кой беше този човек, който идваше при мен цял месец?“ Язид разказал на мюсюлманина за Исус, след което споделя: „И тук научих един много ценен урок за нас като християни: Бог е свършил своята роля по чуден начин. Но ние трябва да свършим нашата част.“
 
Christian Post споделя тази уникална история с коментара, че Бог не е спрял да работи в Близкия Изток по чудни и невероятни начини.
 
Съпругата на мисионера Язид също е бивша мюсюлманка. Тя също става християнка в резултат на чудо от Бога. Тя е благочестива мюсюлманка и по думите ѝ е силно потисната от всички изисквания на исляма, които се старае стриктно да изпълнява. Една нощ се чувствала толкова отчаяна, че решила да отнеме живота си. Но в същата нощ, когато жената планира да се самоубие, Бог така съчетал обстоятелствата, че да чуе евангелието чрез сателитно излъчване и да отвори сърцето си да приеме Христос.
 
В момента Язид и съпругата му са посветени да свидетелстват за Христос на мюсюлмани в региона с желанието да основават нови църкви. Поради опасността за живота си те трябва да вършат работата си тайно. 
 
Те заключават: „Ние вярваме, че Бог ни е заповядал да изпълняваме Великото поръчение в Матей 28:18-20. Ние сме убедени, че ако създаваме ученици, това ще доведе до създаване на църкви. Нашата непосредствена цел с този проект е да обучим достатъчно хора, които на свой ред да станат създатели на ученици и да стартират нови църкви.“ 
 
Източник: Christian Post
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg