Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог не е престанал да преобразява

Main Pic
Публикувана: 30.09.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1022
Коментари: 0
Бивша студентка, която се премества от Китай в Съединените щати, свидетелства как е израснала като пълен атеист и се е подигравала на Исус и християните, докато не чува посланието за Божията любов.
 
Днес Хонги Ян работи като професор по систематично богословие в учебната програма за жени в Югозападната баптистка богословска семинария във Форт Уърт, Тексас. През 2000 година младата китайка отива в САЩ, за да учи. Ян е израснала в югозападен Китай с твърдото убеждение, че Бог е мит.
 
До 2000 г., когато се премества в Тексас, тя „никога не е виждала Библия“ и през целия си живот е познавала само един християнин. Ян разказва следното пред Baptist Press: „По това време бях атеист. Вярвах, че няма Бог, който да ни спаси и че трябва да се стремим към успех със собствените си способности, старание и късмет“.
 
В Тексас тя е заобиколена от християни, които я поканили на църква. Въпреки любезното им отношение тя отказала поканата „без никакво колебание“.
 
„Имах презрително отношение към християнството“, пише тя. „... Аз се подигравах на християните. Мислех, че е изключително унизително да се покланяш на един Бог, който е бил разпънат на кръст. Точно това казва 1 Коринтяни, че „естественият човек не приема нещата от Божия Дух, защото те са глупост за него“ (1 Коринтяни 2:14). Всъщност глупавата бях аз.“
 
Но Бог показва милост към Ян. Животът ѝ е променен завинаги през последните три дни на 2000 година.  Тя разказва: „Присъствах на една евангелска конференция, където чух двама лектори да говорят за Бога. Чрез техните послания се убедих, че има Бог и че Той е като Отец, който чака да се върнем при Него. В последния ден от конференцията реших да следвам Исус Христос.“
 
 Ян свидетелства:  „Очите ми се отвориха и започнах да виждам света по-ясно отпреди. Изпитах една нежна, светла и голяма любов, която никога не бях познавала дотогава. Със сигурност знам, че наистина има Бог и чувствам Неговата любов. Животът ми вече не е безсмислен, защото Бог съществува.“
 
Ян бива кръстена на Великден  през 2001 г. Тя кани няколко невярващи приятели да присъстват на нейното кръщение и двама от тях в крайна сметка стават християни. „Евангелието промени и продължава да променя живота ми, съзнанието ми и цялата ми личност“, пише тя. В момента Ян ръководи проект за превод от мандарин на английски, в магистърската програма по богословски изследвания в Югозападната семинария. Тя има дипломи от Югозападната семинария, Университета на Северен Тексас и Пекинския университет. 
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg