Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Тийнейджър спасява мъж, затиснат от кола

Main Pic
Публикувана: 01.10.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1762
Коментари: 0
Шестнадесетгодишен тийнейджър от Охайо разказва как Бог му е помогнал да спаси съседа си, чиято кола паднала отгоре му, докато се опитвал да я ремонтира. Младежът, който се нарича Зак Кларк, добавя, че е много благодарен на Бога за възможността да помогне на ближния си.
 
Младият Зак Кларк се намира навън в двора си и работи в градината заедно с майка си, когато чува, че мъжът от съседната къща вика за помощ.
 
Според CBN News съседът е бил затиснат от колата си, Фолксваген Пасат.
 
„Предполагам, че крикът се е счупил или съседът се е подхлъзнал и колата е паднала върху него, затискайки го от кръста нагоре“, обяснява Кларк. „Единственото, което виждах, бяха краката му, а той се се опитваше да се измъкне.“
 
След това Кларк по чуден начин успява да повдигне колата на съседа си, която тежи поне един тон и половина, за да може майка му и съпругата на съседа да измъкнат мъжа изпод колата.
 
„Той имаше няколко счупени ребра и лицето му беше наранено доста зле, но лекарите му казаха, че ако не съм бил там, за да го измъкна, той щеше да е мъртъв“, разказва Зак.
 
„Много съм благодарен, че Бог ми даде възможност да спася нечий живот. Благодаря на Бога, че ми позволи да го направя. "
 
Майката на Кларк, Лора, казва пред репортер на Си Ен Ен, че е отгледала сина си като християнин, който е научен „да бъде мил и внимателен с околните, и ако може да помогне на някого, да не се колебае да го направи. Просто съм много горда със сина си,“ заявява Лора.
 
Футболният отбор, в който Зак играе в гимназия Clear Fork High School, споделя новините в Туитър, наричайки Кларк „истински герой от реалния живот“.
 
„Имаме истински жив герой в нашия футболен отбор. Нашият полузащитник Зак Кларк вдигна кола, която вчера падна върху гърдите на съседа му. Съседът му оцеля след инцидента, а лекарят е казал, че Зак му е спасил живота. Страхотна работа! Гордеем се с теб, Зак! ”
 
Футболният треньор на Кларк, Дейв Карол също заяви, че се гордее със своя играч.
 
„Той има просто огромно сърце", каза треньорът. „Ето един млад мъж, който сам преживя трагедия, защото собственият му баща почина миналото лято, но той изобщо не се поколеба да спаси нечий живот.“
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg