Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ан Греъм с нова книга за преживявания със Светия Дух

Main Pic
Публикувана: 01.10.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1783
Коментари: 0
В интервю за Fox News, Ан Греъм Лоц, дъщеря на Били Греъм, споделя мисли от новата си книга, озаглавена „Исус в мен: опитности със Светия Дух като постоянен спътник“ (Jesus in me: Experiencing the Holy Spirit as a Constant Companion). В нея тя разказва как Светият Дух я насърчава по време на заболяването ѝ от рак.
 
Както вече ви информирахме миналата година Ан беше диагностицирана с рак на гърдата и започна лечение през октомври 2018 г. Въпреки че прогнозата беше „добра“, тя все пак трябваше да изтърпи страничните ефекти на химиотерапията: „косопад, язви в устата, както и болки в тялото, болки в костите, метален вкус, загуба на апетит, загуба на ноктите.“
 
Ан споделя, че докато всичко това трае, тя намира надежда в нежния шепот на Светия Дух. „На следващата сутрин след операцията и първата фаза от химиотерапията, моят ежедневен прочит от Библията беше от Йов 42:12. Там се казва, че „Господ благослови последните дни на Йов повече от първите му.“ Господ ми говори, че по време на страданието и скръбта на Йов, той получи от Бога повече, отколкото имаше преди това. Божият мир се изля над мен, тъй като Светият Дух ми показва, че преживяването ми с рака не е случайно. Това беше допуснато с определена цел. Бог искаше да го използва, за да ми даде моето наследство – да ме постави там, където иска да бъда”.
 
В процеса на възстановяване Ан се среща с безброй  лекари, сестри, както и с фармацевти и лаборанти. Въпреки че е свързано с болка, Ан вижда работата, която Бог върши чрез нея.
 
„Имах много възможности да споделя евангелието и да се моля с медицински сестри, лаборанти, лекари и много други, които ме лекуваха. Шепотът на Светия Дух в сърцето ми  промени отношението ми. Вместо да си мисля, че съм жертва на рак, започнах да си представям, че имам специална мисия като Негов посланик“, сподели Ан Греъм.
 
Тя също така подчертава колко ценно е четенето на Писанието, докато вземаме трудни решения в страшни моменти от живота си. Изучаването на Писанието и влиянието на родителите ѝ помагат да издържи на трудното лечение. 
 
„Дали бих имала същите постоянство, смелост, утеха и насоки, ако не бях чела Библията и не бях се  вслушвала в Божия глас? Не мисля така ... Светият Дух за пореден път ми припомни съветите на майка ми и нейния пример. Четете вашата Библия! Правете го всеки ден. Изучавайте я. Научете се да обичате Словото. Живейте с него ежедневно.
 
Призовавам ви да се възползвате от мъдрите съвети на Писанието, след това следвайте примера на баща ми и размишлявайте върху онова, какво четете. Слушайте шепота на Светия Дух, който ни говори чрез страниците на Словото, защото Самият Той ги е вдъхновил, за да бъдат написани и да стигнат до нас.“
 
 Книгата на Ан Греъм Лоц излиза на 1 октомври. 
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg