Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Нова вълна“ заля Вършец

Main Pic
Публикувана: 05.10.2019
Автор: Деница и Люба Канелови
Прочетена: 2052
Коментари: 0
Вчера се проведе есенната среща на "Нова вълна" в спортна зала "Арена", град Вършец. Темата беше „Оставаме“. Идеята, която организатори и говорители бяха заложили в темата, беше да останем там, където Бог ни е призовал. Още в началото хвалението започна мощно и сякаш свали небето на земята. Такова беше усещането до самия край.
 
Словото, подготвено от отделните лектори, беше докосващо. Пастирите, които проповядваха, говореха със сила и жар. Личеше си, че са преживели всяка една дума от техните проповеди и свидетелства.
 
Ето и няколко свидетелства и насърчения на част от участниците в есенното издание на "Нова Вълна":
 
Алекс Димитрова:
Страхотно преживяване, което те насърчава да отидеш и на лятната Вълна. Можеш да усетиш как всички, които участват в организацията, са посветени на Бога. Беше малко време, но ме зареди с много радост! 
 
Йоана Христева:
От известно време се моля Бог да ми покаже Неговия призив за мен и се молех тази седмица Бог да ми говори по някакъв начин на Вълната. Изобщо не знаех каква е тамата. И като започнаха, си казах: „Ясно, Боже, разбрах! За мен беше доста насърчително. И вече знам, че Бог иска да остана тука.“
 
Лия Титова
Изключително силно хваление и послание! Вярвам, че Бог работеше в сърцето на всеки един. Събранието беше залято с една нова вълна на благословение. Аз, лично, бях много насърчена, защото вярвам, че за  България има надежда и бъдеще. Ние сме промяната на тази нация! Най-много ми хареса цитатът на Сашо Найденов: „Ако изберем да останем, първо трябва да сме уверени, че сме отишли там, където Бог иска да бъдем.“ Приемам призива от Господа за моя живот и оставам там, където Бог ме поставя, за да бъда сол и светлина и да служа за благословение на хората около мен.“
 
Страхотни насърчения от вдъхновени млади хора, които са мотивирани да продължат напред с цел и посока, които си струват! Вълната трябваше да приключи в 17 часа, но вместо това приключи към 18 часа. Аз, като ви казвам, че небето беше на земята... На никого не му се тръгваше. 
 
Полина Колева:
Аз още от малка винаги съм казвала, че, като завърша училище, ще замина да уча и живея в чужбина. Но след днес разбрах, че не трябва да следвам моите планове, а в това, което Бог е приготвил за мен и да се вслушвам в Него. Хвалението беше уникално!“
 
В очакване сме на следващата Нова вълна, в която Бог отново да помете всички ни, но нека не забравяме, че Бог не се движи само от "Вълна на Вълна", а ни чака всеки ден да Го хванем за ръка и да вървим заедно. 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg