Сряда, 27.05.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото сега виждаме нещата неясно, като в огледало, а тогава ще ги видим лице в лице; сега познавам отчасти, а тогава ще позная напълно, както и съм бил напълно познат." 1 Коринтяни 13:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

В защита на живота - национална седмица против абортите

Main Pic
Публикувана: 07.10.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 418
Коментари: 0
В продължение на една седмица - от 7 до 13 октомври 2019 година сдружение "Избор за живот" организира ежедневни събития в социалните мрежи и на обществени места, с цел да информира всички заинтересовани за необходимостта от защита на правото на живот на неродените, както и да се подкрепят техните майки и семейства.
 
Вече за шеста поредна година инициативата се провежда цяла седмица, която е първата на месец октомври. Сдружение „Избор за живот“ и техните привърженици полагат усилия, „да информират обществото за ценността на човешкия живот от момента на зачатието до смъртта“ и „да помагат на уязвимите, страдащите и техните близки да не вземат фатални решения, за които по-късно биха съжалявали.“
 
Кулминацията на така наречената „Седмица за живота“ ще бъде в четвъртък (10 октомври), когато ще се проведе пети мирен „Митинг в защита на живота“ на площад „Народно събрание“ в гр. София, от 17:30 до 19:00 ч.
 
От „Избор за живот“ напомнят, че, според официалната статистика, всяка година в България се извършват около 25 000 аборта, а по неофициални данни, заедно с незаконните и нерегистрираните прекъсвания на бременности, общият брой аборти е с до около една трета повече. От 1956 година, откакто абортите са напълно легални в България, в страната са направени приблизително 6 000 000 (шест милиона!) аборта.
 
Организаторите на събитието заявяват, че това е един истински „български Холокост“ – законен и поощряван от държавата, безмилостен геноцид срещу българския народ, който продължава още от времето на тоталитарния комунистически режим и до днес. Липсата на законодателни инициативи и подходящи действия за ограничаване на броя на абортите и за справяне с демографската криза в страната, води до запазване на тенденцията за бързо намаляване и дори до заличаване на българския народ.
 
От Сдружение „Избор за живот“ се надяват посланието им да достигне до все повече българи и гласът им да бъде чут от управляващите, за се вземат подходящи мерки.
 
Подробности за всекидневните мероприятия през седмицата можете да намерите тук.
 
Източник: Сдружение "Избор на живот"
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg