Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Млад християнин прощава на убийцата на брат си

Main Pic
Публикувана: 07.10.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1992
Коментари: 0
Бившата полицейска служителка от Далас, Тексас, Съединени щати, Амбър Гайгър, беше осъдена да излежи 10 години затвор за убийството на невинен мъж, когото застреляла, когато по погрешка влязла в апартамента му, смятайки, че влиза в собственото си жилище. 
 
Гайгър свидетелства по време на процеса, че след като паркирала колата си на четвъртия етаж, на едно ниво над апартамента си, забелязала, че вратата на жилището ѝ е отворена, така че тя извадила служебното си оръжие. Когато отворила вратата и видяла 26-годишния Ботъм Джийн, счетоводител от карибския остров Сейнт Лусия, тя стреляла и го убила. Гайгър твърди, че се е уплашила за живота си, след като видяла силуета на мъж, когото помислила за крадец. 
 
Заради расистки съобщения, публикувани от Гайгър, прокурорите поискаха присъда от 28 години затвор, по-голямо наказание от това, което наложи съдебното жури.
 
Няколко минути след произнасянето на присъдата братът на жертвата, 18-годишният Бранд Джийн, пристъпи към трибуната на свидетелите, за да направи изявление. Той каза следното, обръщайки се към убийцата: „Обичам те  и не ти желая нищо лошо. Ако наистина съжаляваш, аз ти прощавам. И зная, че ако отидеш при Бога и Го помолиш, Той също ще ти прости.“
 
„Никога нямаше да кажа това пред семейството си, но дори не искам да отидеш в затвора. Искам най-доброто за теб, защото зная, че точно това би искал брат ми. А най-доброто би било да предадеш живота си на Христос.” 
 
След тези думи младият християнин поиска разрешение от съдия Тами Кемп да прегърне убийцата на брат си. Съдията шокира съдебната зала, като даде съгласието си и двамата се прегърнаха.
 
След това съдия Кемп утеши семейството на жертвата, поговори накратко с Гайгър и излезе от съдебната зала. Скоро тя се върна с Библия, отвори я на Йоан 3:16, и я подаде на осъдената с думите: „Нуждаете се само от малкото синапено семе на вярата. Започнете с този стих.“ Според информация на телевизионния канал WFAA, след тези думи съдия Кемп прегърнала подсъдимата.
 
Тексаският сенатор Тед Крус похвали Бранд Джийн, че е показал „християнска любов“, докато окръжният прокурор Джон Крезо нарече обръщението към Гайгър „невероятен акт на изцеление“. Видеото на изявлението беше показано в West Church of Christ в Далас, където семейство Джийн посещават богослужения.
 
На следващия ден група атеисти подават оплакване срещу съдия Кемп, като я обвиняват в нарушаване на етичните норми, защото си е позволила да подарява Библия в съдебната зала.
 
Източник: "Евангелски фокус"
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg