Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християните кюрди под заплаха след изтегляне на американските войски от Сирия

Main Pic
Публикувана: 08.10.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2389
Коментари: 0
Американският президент Доналд Тръмп обяви своето решение американските войски да се оттеглят от северната част на Сирия, с довода, че САЩ достатъчно време са водили война, която не е тяхна.
 
Това решение застрашава новото правителство и до 100 000 християни, които живеят предимно по протежението на турската граница. Ердоган също каза пред ООН наскоро, че възнамерява да струпа в района до два милиона сирийски бежанци, както и че Турция е готова да нападне и по суша, и по въздух.
 
Но преди Ердоган да нахлуе в североизточна Сирия, според данни на CBN News, напълно възможно е новоизграденото демократично правителство там да се предаде на сирийския президент Башар ал Асад, който е в съюз с руснаците и иранците. Те гледат на Асад като на по-малко зло от Ердоган, но това предаване на властта би разстроило крехкия баланс на силите в тази критична област от Близкия Изток.
 
CBN News съобщава, че ако Иран навлезе в този район, това ще помогне за изграждането на сухопътен мост от Техеран към Средиземноморието, което властите в Иран отдавна са си поставили за цел. Това също би поставило Иран в по-силна позиция на северната граница на Израел и би увеличило иранската заплаха за Израел.
 
Според информация на CBN News правителството в Североизточна Сирия може да бъде принудено при тези обстоятелства да освободи хилядите затворници от Ислямска държава, които сега държи. Вероятно те ще избягат в Ирак. Това ще дестабилизира иракското правителство, което преминава през собствена вътрешна криза.
 
Кюрдските християни призовават вярващите по света да ги подкрепят в молитва за решаване на кризата в момент, когато животът им е изложен на смъртна опасност.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg