Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Обща молитва за Израел събра хиляди в Ерусалим

Main Pic
Публикувана: 08.10.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1912
Коментари: 0
Eagles' Wings („Орлови криле“), неправителствена евангелска организация, базирана в Ню Йорк, беше домакин на „Глобален ден на молитвата за мира на Ерусалим” в неделя. В града на мира се събраха 70 млади пастири от САЩ, Канада и Бразилия, като за много от тях това беше първо посещение в Израел. Мнозина бяха дошли с членове на църквите си.  
 
Освен това над 500 000 евангелски църкви по целия свят наблюдаваха събитието онлайн, благодарение на излъчването, осигурено от християнския канал GOD TV.  По този начин уникалното събитие стана достояние за над 260 милиона домове в световен мащаб.
 
 Правителствени, религиозни и бизнес лидери, включително други големи еврейски и християнски световни водачи, участваха в събитието в Ерусалим, където посланикът на САЩ в Израел Дейвид Фридман излезе с обръщение към събралото се множество. 
 
Събитието беше ръководено от изпълнителния директор на Eagles' Wings, епископ Робърт Стърнс, който до този момент е организирал посещението на повече от 10 000 евангелски християни в Израел и продължава да представя историята на Израел по позитивен начин в Църквата по целия свят.
 
„Ние днес тук заявяваме, че в съвременния свят има едно ново християнство. Ние стоим в молитва и сме готови за действие, като вярваме в един мирен план, който не е създаден в залите на ООН, но идва от сърца, които познават Бога на любовта. Бог може да промени сърцата, а променените сърца могат да променят историята.“ 
 
Денят на молитвата всъщност беше кулминацията на събитие, наречено „Събуди се, Ерусалим“, тридневно събиране, където стотици християни от повече от 10 нации се събраха на ключови места в Ерусалим за поклонение и молитва.
 
„Толкова съм благословен да празнувам с такива невероятни хора - с такива вдъхновяващи и изтъкнати религиозни водачи като всички вас - да отпразнуваме държавата Израел, да отпразнуваме този свят град Ерусалим и, разбира се, да отпразнуваме неразривните отношения между САЩ и Израел,“ каза посланикът Фридман. 
 
Фридман добави: „Понякога истината боли, но отричането на истината боли още повече. Никога няма да дадем никаква платформа на онези, които се стремят да отричат ​​истината за Ерусалим; такова отричане не носи мир, такова отричане не носи спокойствие“.
 
„Ще продължим да се молим за мира на Ерусалим, както днес, но това ще бъде мир, основан на истината - неоспоримата и сега научно потвърдена истина - за това как корените на еврейския народ и корените на християнството са съсредоточени в този град, град малък по размер, но толкова неизмеримо голям по предназначение и по смисъл.“ 
 
Повечето от пастирите, присъствали на общата молитва никога не са били в Израел преди и са документирали посещението си в социалните медии, за да бъде видяно от общо 35 милиона последователи. Пътуването беше предназначено да помогне на тези млади влиятелни лидери да се информират на място за онова, което се случва в еврейската държава.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg