Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

На злото с добро - църква подава ръка, вместо да търси отплата

Main Pic
Публикувана: 10.10.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1312
Коментари: 0
Бездомен наркозависим, който влиза в църква в Арканзас и вандализира имущество на стойност 100 000 долара, беше кръстен в същата църква шест месеца по-късно – всичко това, защото служителите и членовете на църквата проявяват благодат и му оказват така необходимата помощ.
 
23-годишният Брентън Уин е арестуван през февруари, след като нахлува в баптистка църква в град Конуей, щата Арканзас и унищожава църковна собственост за 100 000 долара, като подпалва центъра за социална дейност към църквата и унищожава църковните компютри. След случката старшият пастир на църквата, Дон Чандлър, споделя пред канал KTHV, че „вандализмът, на който са били свидетели, е наистина от сериозен мащаб“.
 
Уин, който е бездомен и пристрастен към наркотици, е изправен пред съда с множество обвинения и изглежда му предстоят доста години зад решетките. Но п-р Чандлър се среща с прокурора и решава да прояви благодат към престъпника. Според данни на Baptist Press, пастир Чандлър моли прокурора да помогне на младия Уин.
 
„Не можете да проповядвате нещо в продължение на 50 години, без да го практикувате, особено пред цялата църква“, казва Чандлър пред Baptist Press. „Ако не бяхме проявили  благодат, всичко, което говорим щеше да бъде напразно. Така беше редно да постъпим. Уин не е закоравял престъпник. Това е млад мъж, който беше допуснал някои грешки. Той беше под влияние на наркотици и алкохол, когато извърши вандалския акт, но има право на втори шанс.“
 
Съдията дава възможност на Уин да избира: дали да влезе в затвора с присъда от 20 години или доброволно да се включи в 12-месечна програма за рехабилитация и възстановяване, ръководена от християнска организация, която му осигурява работа в ранчо. 
 
Уин избира второто, съобщава Baptist Press. От 14-годишна възраст Уин ползва метамфетамини и други лекарства.
 
„Преди да се усетя, вече бях наркоман“, казва Уин пред Baptist Press. „От времето, когато бях на 16 до преди няколко месеца, животът ми не беше нищо друго освен хаос, опити за самоубийство и разруха.
 
Уин приема Христос в една от групите за библейско изучаване в ранчото, където работи. През август - шест месеца след престъплението му - той бива кръстен в същата баптистка църква, която се опитва да унищожи.
 
 „Когато се опитвам да разбера как работи Бог, си давам сметка, че не аз съм избрал църквата онази нощ. Бог беше избрал мен“, казва Уин пред Baptist Press. 
 
„Ако бях набелязал друга църква, мисля, че сега щях да лежа в затвора.“ Той добавя: „Смятах, че е съвпадение [че избрах да вляза в църквата същата вечер], но сега го наричам потвърждение, че Бог е истински и Той отговаря на молитви. Товарът, който имах в сърцето, се дължеше на факта, че имах нужда от връзка с Исус Христос.“
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg