Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нов филм за Ирена Сендлерова, спасила хиляди еврейски деца

Main Pic
Публикувана: 15.10.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3860
Коментари: 0
Гал Гадот, еврейска актриса и модел, която стана известна с филмовите поредици "Бързи и яростни" и превъплъщението си като "Жената - Чудо", ще продуцира и ще участва в нов филм в ролята на полякинята, спасила над 2000 еврейски живота по време на Втората световна война, Ирена Сeндлерова, известна на запад като Ирена Сендлер.
 
Заедно със съпруга си Ярон Варсано, Гадот стартира продуцентска компания, наречена "Pilot Wave". В първия им филм Гадот ще участва в ролята на Ирена Сендлерова, медицинска сестра, която организира спасението на две хиляди и петстотин еврейски деца, транспортирайки ги далеч от варшавското гето.
 
„Като продуценти искаме да помогнем да се разкажат истории, които са ни вдъхновили за живота“, казва Гадот. "Новата филмова компания „Pilot Wave" ще създава филми, които имат за цел да популяризират перспективите и преживяванията на уникални хора. Те  искат да създават впечатляващи истории, насочени към възпламеняване на въображението.“
 
Според CBN историческият трилър за живота на Ирена Сендлерова ще документира усилията ѝ да спаси хиляди еврейски деца. Облечена като медицинска сестра, тя отива в гетото стотици пъти, за да оказва помощ и медицински грижи на еврейските затворници. Но когато открива, че децата ще бъдат изпратени в концлагер, тя и нейният екип извозват възможно най-много хора от гетото в ковчези, куфари, линейки, чували и дори през канализацията.
 
След като децата успяват да избягат от гетото, смелата Ирена успява да ги настани в християнски домове и в манастири. След време обаче Гестапо открива дейността ѝ и тя е арестувана и измъчвана.
 
Въпреки че е осъдена на смърт, в деня на екзекуцията, охраната е подкупена и Ирена успява да избяга. По-късно държавата Израел присъжда на Ирена почетно гражданство през 1991 г., а през 1965 г. тя е удостоена със званието "Праведник на народите".
 
Родната ѝ страна също я удостоява със Златния кръст за заслуги и Ордена на Белия орел, най-голямото отличие на Полша.
 
Жената-герой почина през 2008 г. на 98 години.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg