Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Саудитска Арабия разрешава достъпа до библейските места

Main Pic
Публикувана: 16.10.2019
Автор: Кейлъб Парк
Прочетена: 1085
Коментари: 0
Саудитска Арабия, която през последните няколко десетилетия е затворена за туризъм и се ползва с лошо име по отношение спазване на правата на човека, реши да даде туристически визи на втората делегация от евангелски лидери от Америка, които се срещнаха с престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман миналата година и по-рано през тази година.
 
Туристическата агенция „Живи проходи” организира група от 25 души през тази седмица, които ще посетят „Пещерите на Йотор в земята на Мадиан”, които са известни от разказа в библейската книга Изход.
 
Обиколката ще бъде водена от Джоел Ричардсън, авторът на книгата „Планината Синай в Арабия: Истинското място е намерено“ („Mount Sinai in Arabia: TheTrue Location Revealed“). 
 
„Това е най-значимият нов археологически обект в съвременната история,“ казва Ричардсън пред Fox News. „Ние сме изключително благословени, че саудитското правителство ни позволява да посетим кралството, за да видим някои от неговите богати исторически и географски съкровища.“ 
 
Ричардсън, който казва, че това е едно от най-вълнуващите преживявания за вярата в живота му, обяснява, че туристите ще се стичат, за да видят историческата планина и други обекти, обхванати в кратък документален филм със заглавие „Намиране на планината на Мойсей: Истинският Синай в планината Синай в Саудитска Арабия“, от Райън Мауро, който също ще води турне през февруари. 
 
Най-важното е, че групата посещава планината Джебел ал-Лоуц в древната земя на Мадиам. Ранните еврейски, християнски и бедуински традиции отдавна свидетелстват, че това място е истинската планина Синай. 
 
Противоречивата теория оспорва традиционното място в египетския Синайски полуостров. От северозападната страна на планината се намира "Разцепената скала" на Хорив - масивен камък, висок няколко етажа, разделен по средата, с данни за водна ерозия в основата му. 
 
Тази седмица туристите ще посетят градчето, където има древен кладенец, който се намира там, където Моисей срещна жена си Сепфора, дъщеря на Йотор, ​​след като избяга от Египет.
 
 Групата ще проучи руините на Дедан, Вади Тайиб - по крайбрежието на Червено море - и Тайма, където от време на време може да е отсядал вавилонският цар Навуходоносор.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg