Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнските музикални награди „Dove Awards“ отбелязаха 50 години

Main Pic
Публикувана: 17.10.2019
Автор: Ребека Манри
Прочетена: 2073
Коментари: 0
Миналото, настоящето и бъдещето на християнската музика бяха отбелязани на 50-ото издание на годишните награди за госпъл музика, „Dove Awards“.
 
Събитието се проведе на 15 октомври в Алън Арена на университета в Липскъмб в Нашвил, Тенеси. Форумът уважи най-добрите евангелски изпълнители на нашето съвремие, като почете 50-годишната си история чрез акценти от предишни години и изпълнения на артисти от различни жанрове.
 
Бен Мандрел, президент на Life Way Christian Resources, откри събитието с молитва.
 
Християнската изпълнителка Лорън Дейгъл спечели три награди, сред които за „Изпълнител на годината“ (за втори път), в категорията „Песен на годината“ за You Say ( „Ти казваш“) и за Съвременен албум на годината за Look Up, Child ( „Погледни нагоре, дете“).
 
„Хората в тази зала ме подкрепяха през това мое пътуване... Невероятно съм благодарна на Бога, че мога да споделя тази чест с всички вас, приятели“, каза Дейгъл на публиката, след като прие наградата си за „Изпълнител на годината“.
 
Ветеранът на госпъл музиката Кърк Франклин беше обявен за Госпъл изпълнител на годината, а песента му „Теория на любовта“ спечели наградата в категорията „Съвременна песен на годината“. 
 
Сред другите уважавани изпълнители, получили награди, бяха Toby Mac, за Съвременен християнски изпълнител на годината; Арън Коул, за Нов изпълнител на годината; Gaither Vocal Band, за Евангелски вокален състав на годината; и Барт Милард, за Автор на песни на годината (изпълнител).
 
Песента на Фил Уикъм „Жива надежда“ бе обявена за хвалебна песен на годината. „Кой казваш, че съм“, написана от пастирите на Хилсонг, спечели награда за „Песен на годината“, докато албумът на Hillsong UNITED „PEOPLE“ беше обявен за Албум на годината. 
 
Таша Кобс Ленард спечели награда в категория Госпъл песен на годината за „This Is A Move (Live)“.  Друг победител в категорията „Издадена песен на годината“ е песента  „Когато изцелението идва“ от TaRanda Greene, а песента „Бог само знае“ (God Only Knows) на KING & COUNTRY спечели награда в категория (поп / съвременна музика).
 
Стивън Къртис Чапман, най-награждаваният изпълнител в историята на Dove Awards, спечели 59-ата си награда в кариерата с албума си „Deeper Roots: Where the Bluegrass Grows“, който беше обявен за Албум на годината.
 
Наградената „Песен на годината“, на испански език, е „Tus Cuerdas De Amor (feat. Lowsan Melgar)“ от Хулио Мелгар. Албумът на Алекс Зурдо „Quién contra nosotros?“ беше обявен за албум на годината на испански език. 
 
Християнският канал TBN ще излъчи програмата по връчване на наградите на 20 октомври от 20:00 часа. Пълен списък на победителите може да видите тук.  
 
Източник: Baptist Press News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg