Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Небесните награди

Main Pic
Публикувана: 17.10.2019
Автор: Чарлс Стенли
Прочетена: 923
Коментари: 0
В цялото Писание намираме препратки към понятието „корони“. Обикновено то касае небесната награда, която очаква вярващия в небето. Нека да разгледаме тези вечни награди за победоносен християнски живот и непоколебими отношения с Господ Исус Христос.
 
Короната на победата. За да завършат успешно и победоносно живота си, вярващите се нуждаят от олимпийска издръжливост. Спортистите в древните олимпийски игри получаваха за награда нетраен венец от лаврови листа. Но когато сме ефективни в нашето дадено от Бога служение и тържествуваме над греха, за нас е приготвена нетленна корона, която се пази в небето (1 Кор. 9: 25-27). 
 
Короната на славата. Вярващите, които са дошли до вярата в Христос чрез нашето свидетелство, ще бъдат „наша слава и радост“ пред Господа (1 Солунци 2:18-20). Само си представете как ще се радвате на небето, когато виждате и разговаряте с хората, които признават приноса ви за духовното им развитие.
 
 Короната на правдата. Християнският живот не е лесен, но има голяма награда за това, че живеем праведно, когато сме изправени пред изкушение или страдание. Вярващите, които преследват благочестието, винаги мислят за идния живот и се стремят да срещнат Бога с чиста съвест (2 Тимотей 4:5-8). 
 
Короната на живота. Страданието и болката са неизбежни в този живот, но можем да се се насърчим и одързостим, защото голяма част от нашето духовно израстване се случва, когато сме в беда. Не се отчайвайте, когато преминавате в долината на мрачната сянка, за да получите короната на живота, която Господ е обещал на тези, които Го обичат (Яков 1:12). 
 
Някой ще попита какво ще правим в небето със спечелените корони? Ще ги оставим пред нозете на Исус (Откровение 4:10), като ще ги принесем в дар и почит към Този, който ни е спасил, надарил и живее в нас. Всичко добро и праведно ни е дадено от Господа, така че Той заслужава нашите корони.
 
Източник:Cross Walk
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg