Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Венецуелски пастир е арестуван заради призив за духовна свобода

Main Pic
Публикувана: 20.10.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1837
Коментари: 0
Хосе Албейро Вивас е пастир на християнска църква, но той е и действащ майор от Венецуелската военна авиация. Като координатор на събитието „Поход за Исус“, което се провежда в продължение на 13 години всеки 12 октомври в основните градове на страната, п-р Вивас отговаря за поканите, свързани с тази си дейност.
 
Още в началото на похода, който тази година е под надслов „Венецуела, времето на вашата свобода е настанало“, в община Баринас, п-р Вивас обявява своя призив за духовната свобода на Венецуела. Това е достатъчно за служителите на Главната дирекция на военното контраразузнаване ( DGIM) да го арестуват, по заповед на военния прокурор.
 
П-р Вивас е изправен пред военен съд с обвинения за престъпления в злоупотреба със служебно положение и неподчинение, което води до отнемане на неговите военни звания и отличия. 
 
 Преди ареста си в специално заснето видео, Алберо Вивас казва следното: 
 
„В Божието слово Исус се моли: всички те да са едно, Отче, точно както Ти си в мен и Аз съм в теб. Нека те също са в нас, така че светът да повярва, че Ти си ме изпратил."
 
Това е най-голямото желание на моя Господ Исус Христос и нека този октомври всички заедно да се поклоним на Бога, посредством публично поклонение пред Царя на царете и Господа на господарите на Похода за Исус в Баринас, 2019, Федералния Парк, в 11 сутринта. Каня всички християни. Знам, че Бог прави страхотни неща в Баринас и Венецуела, а тазгодишното мото е: „Венецуела, твоето време на свобода е настъпило". Този, който избира свободата, ще бъде наистина свободен. Бог да ви благослови. Благодаря ви“. 
 
Това видео изявление е достатъчно, за да може властите да сметнат, че п-р Вивас има предвид политическа свобода.  
 
Източник: "Евангелски фокус"
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg