Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Чудото на нелегалната църква в Иран

Main Pic
Публикувана: 21.10.2019
Автор: Лий Грейди
Прочетена: 1138
Коментари: 0
Мисионерските служители в Близкия Изток от известно време съобщават, че Иран преживява най-впечатляващия скок на църковен растеж, наблюдаван на планетата. 
 
Евангелското служение „Елам“, основано в Англия, споделя, че повече иранци са станали християни след 1979 г., отколкото през предходните 1300 години. Някои организации смятат, че в страната може да има от 800 000 до 1 милион вярващи.
 
Но Иран е и едно от най-трудните места на земята за хората, които изповядват Христос заради преследване от страна на твърдото ислямско правителство. Вярващите постоянно са затваряни и измъчвани. 
 
Църквите са принудени да се срещат тайно. Толкова много хора приемат Христос напоследък, че служителите не могат да снабдят достатъчно на брой Библии на езика „фарси“, за да ги споделят с новите вярващи.
 
Според информация на „Елам“ иранските църкви обикновено се състоят от осем до 12 души. За да не попадат на прицел, малките църкви се размножават нелегално. Но този метод на създаване на ученици от малки групи всъщност произвежда по-силни християни, отколкото, ако църквата е по-голяма. 
 
„Елам“ съобщава също, че много хора вземат решения да приемат Исус за техен Господ, след като гледат телевизионни предавания от християнски сателитни медии.
 
През май тази година иранският министър на разузнаването Махмуд Махмуд Алави произнесе реч пред мюсюлманските духовници, в която публично обяви тревожния растеж на християнската вяра. Той обяви, че масовото религиозно обръщане към християнството „се случва пред очите ни“.
 
Възраждането на Иран получава все по-голямо внимание заради новия документален филм Lambs Between Wolves („Овце сред вълци“), продуциран от Frontier Alliance International Studios. Във филма един анонимен църковен водач пита: „Ами ако ви кажа, че джамиите в Иран стават все по-празни? Ами ако ви кажа, че никой не следва исляма в Иран? Бихте ли ми повярвали? Точно това се случва в Иран в момента.“
 
В мюсюлманския свят не е тайна, че иранците отхвърлят основните ценности, наложени след иранската революция на Аятола Хомейни, която той лансира през 1979 г. Статия, публикувана през юни 2019 г. от близкоизточната информационна служба „Ал Джазира“, признава, че мнозинството от иранците днес смятат, че периодът на управление на Хомейни е провал, който ги е лишил от техните граждански права.
 
Днес много млади иранци не искат да имат нищо общо с исляма, въпреки че са принудени да се преструват, че го подкрепят.
 
Източник: "Каризма Нюс"
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg