Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Поредна огромна църква е разрушена от комунистическите власти в Китай

Main Pic
Публикувана: 22.10.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2718
Коментари: 0
През уикенда комунистическите власти в Китай унищожиха сградата на църква от 3 000 души, използвайки голям багер, докато членове на общността и граждани гледаха безпомощно, без да могат да направят нещо, съобщава China Aid („Помощ за Китай“). Държавни служители са прекъснали богослужението на вярващите, за да осъществят разрушаването на огромната сграда.
 
Голямото здание, което наподобява много големи църковни сгради в Съединените щати, с купол и кръст - се намирало в провинция Анхуи,  разположена в източната част на страната и има около 60 милиона жители. 
 
Църквата е била част от официално признатата асоциация от църкви в Китай. Комунистическите чиновници не са разполагали с подходящата правна документация, за да наредят унищожаването, съобщава организацията China Aid, но въпреки това са го направили. 
 
China Aid наблюдава религиозното преследване в страната и уведомява света за случващото се там. Видео, заснето и разпространявано от China Aid, показва, че багерът унищожава сградата, докато парчета бетон падат в купчина развалини на земята.
 
 „Това е още един ясен пример, който показва ескалация на религиозното преследване от комунистическия режим в Китай днес“, заявява Боб Фу, президент на China Aid. „Тоталното пренебрегване на защитата на религиозната свобода, залегнало в самата Конституция на комунистическата партия, показва на целия свят, че китайският президент Си е решен да продължи войната си срещу мирните християнски вярващи. 
 
Тази кампания със сигурност ще се провали. Длъжностните лица са задържали пастирите на църквата, Ген Имин и Сун Йонгяо, по подозрение, че „събират тълпа, за да нарушават социалния ред“, информира China Aid. 
 
Китай официално признава две християнски групи: Тройното патриотично движение и Китайската патриотична католическа асоциация. Църквите в рамките на двете мрежи обаче нямат свободата да се покланят, както желаят. 
 
В миналото комунистическите власти са редактирали проповеди, насилствено са премахвали кръстовете от църковните сгради и са забранявали неделните училища за деца. Законът забранява да се говори за религия на непълнолетни лица. 
 
Липсата на религиозна свобода е една от причините милиони християни да се събират нелегално, за да се покланят в незаконни домашни църкви.
 
По-рано тази година пастир от Патриотичното движение свидетелства пред Bitter Winter („Горчива зима“), религиозна организация за наблюдение, че правителството „коварно променя нашата вяра“, като принуждава пастирите да следват небиблейски изисквания. На въпросния пастир е наредено да проповядва за Конфуций.
 
„Това е ерозия на християнството", коментира пастирът.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg