Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Кампания против аборта спасява стотици бебета

Main Pic
Публикувана: 22.10.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 920
Коментари: 0
Близо 300 жени са избрали да не правят аборт благодарение на работата на доброволци в продължение на 40 дни посредством годишната кампания „40 дни за живота“, която включва молитва, пост и мирни бдения в близост до клиниките за аборти.
 
До неделя 296 неродени бебета са били спасени от аборт, според сайта на 40 Days for Life („40 дни за живота“).
 
Кампанията започна на 25 септември и продължава до 3 ноември. Това е най-голямата досега инициатива от 40 дни, посветени на опазване на живота, при която доброволците вземат участие в 505 града на 30 държави.
 
Блогът „40 дни за живота“ разказва десетки истории, изпълнени с надежда, вследствие на кампанията.
 
В Портланд, щата Орегон майка, която вече има две деца, на възраст 9 и 11 години, пътува до клиниката за аборти, за да прекрати бременността си.
 
„Бих могла да кажа, че беше много несигурна какво да прави“, разказва Кариса, доброволец от кампанията. "Приближих се до нея и ѝ казах, че сме тук за нея и я обичаме ... искаме да ѝ помогнем и аз я прегърнах."
 
Майката е взела брошурите, предложени от Кариса и е напуснала клиниката, без да направи аборта.
 
В Холивуд, Флорида, собственикът на къща, съседна на клиниката за аборти, оказва съдействие и позволява на протестиращите да използват имота му. Това също позволява на доброволците да се молят и да наблюдават и двата входа на сградата.
 
Собственикът на клиниката се обадил в полицията.
 
„Два полицейски патрула бяха изпратени да говорят с нас“, разказва Нанси, доброволец от „40 дни за живота“. Полицейските служители бяха изключително любезни с нас.“
 
Още по-голяма е победата, когато млада бременна жена променя решението си, след като чува думите на любезните доброволци и разглежда техните брошури.
 
Тя се усмихнала и им казала: „Не е нужно да се тревожите за мен… Ще запазя бебето си!“
 
През 2009 година кампанията „40 дни за живота“ успява да убеди Аби Джонсън, бивш директор на клиника „Планирано родителство“, да напусне и да се присъедини към движението в полза на живота и против абортите. Нейната история беше разказана във филма „Непланирани“, за който ви информирахме преди време.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg