Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Всеки има влияние: Глобална лидерска конференция, 2019

Main Pic
Публикувана: 26.10.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1972
Коментари: 0
На 25 и 26 октомври за тринадесета поредна година в България се проведе Глобална конференция за лидерство, на която присъстваха около 390 души, което е своеобразен рекорд. На втория ден от конференцията българските участници в ГКЛ проявиха щедрост и за Глобалния лидерски фонд за развитие бяха събрани над 5000 лева, което е двойно в сравнение с миналата година. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати хора, които живеят при трудни или невъзможни условия, така че следващата година те също да имат възможност да участват в този ценен форум.
 
Тази година, подобни конференции, със същото съдържание се провеждат в над 135 държави, където се очакват около 400 000 участници. Форумът има за цел да помогне на всички желаещи да усъвършенстват своите лидерски познания и умения. Това става възможно посредством видеосесии с едни от най-добрите лектори в съответното поле на експертност, записани на конференция в една от евангелските църкви в Чикаго, САЩ през август тази година.
 
В София домакин на събитието тази година беше конферентен център „Възраждане“. Още в началото на форума беше подчертано, че това обучение е инициирано и организирано от Евангелските църкви в България и e естествено повечето участници да са от тази общност, но на него бяха поканени и взеха участие хора от други вероизповедание или такива, които на този етап не се идентифицират с нито една религиозна общност.
 
Те бяха подканени да се чувстват свободно, що се отнася до участието в музикалните паузи и молитвите с напомнянето, че молитвата или музикалната част изразяват нашата благодарност към Бога, а едно от основните послания на християните е, че техните ценности, вяра и характер са в основата на дейността им като водачи и ръководители. Двата дни на конференцията бяха интересни и полезни за духовното и интелектуално развитие на всички участници, с полезни и приложими елементи за професионалния им и личен живот. 
 
Видеолекциите се редуваха с дискусии и работа по групи. Всяка от темите беше представяна от млади българи, динамични и успешно развиващи се в областта на управлението. Те отлично се справиха със задачата само с няколко изречения да зададат посоката на разсъждения в съответната сесия. Идеята бе част от тези млади специалисти в бъдеще да се включат в създаване на образователен център, който да предоставя специализирано обучение в областта на управлението.
 
След увод от страна на Стойко Петков, управител на Студио 865, един от организаторите на Глобалната конференция за лидерство в България,  п-р Борджиев, пастир на Евангелската петдесятна църква в Подуене и председател на ОЕЦ откри форума с молитва, а домакинът на форума п-р Опренов, който от тази година освен пастир на Първа баптистка църква в София е и председател на деноминацията Съюз на евангелските баптистки църкви в България, приветства участниците и въведе първата сесия. По-долу накратко ви запознаваме с техните послания.
 
Крейг Рошел ни посъветва да изгорим корабите зад себе си, като загърбим негативното минало и се посветим на своето призвание, без да се боим от ограниченията, защото именно те стимулират нашето творческо мислене.
 
Тод Хенри ни предизвика да анализираме действията си, за да си дадем сметка дали сме плодотворни и устойчиви или изтощени и неуспешни.
 
Лиз Боханън ни удиви с опита си, в който се редуват успехи и провали, като ни напомни, че е добре да започнем с малки мечти, ако искаме да постигнем великите си планове.
 
Джейсън Дорси ни разсмя с анализа си за разликите между отделните поколения, като ни накара да не се боим от комуникацията и конфронтацията.
 
Патрик Ленчиони, въз основа на богатия си опит ни запозна с различните видове лидери (добри и лоши), като ни насърчи да не се уморяваме да следваме принципите си и да изграждаме екипа си.
 
Харизматичният Девон Франклин ни зарази със своята емоционалност, като ни предизвика да не се боим да бъдем различни, а точно обратното – да използваме своята различност, за да отстояваме принципите си.
 
Д-р Криш Кандиах ни поясни, че лидерите с визия повеждат хората, които ги следват на пътешествие, в което те играят ролята на екскурзоводи, като напомни, че онези водачи, които обичат и се грижат, постигат велики цели.
 
Даниел Стрикланд ни изненада с илюстрацията, че животът е като дърво и плодовете от нашите дела и решения се определят от нашите вярвания и убеждения и от това доколко дълбоко са вкоренени те.
 
Раджа Б. Синг ни впечатли с примера си на безкомпромисна вяра в действие в своя професионален живот, който не търпи корупция и с резултатите от него, които са едно категорично свидетелство, че християнинът може да живее образцово. След неговата лекция бе проведена обща дискусия с няколко участници, в която темата бе дискутирана с въпроси от страна на присъстващите и споделяне за множеството проблеми с корупцията в българския контекст.
 
Джа Джанг ни убеди, че трябва да приемем отхвърлянето, колкото и да е болезнено, защото резултатите могат да бъдат позитивни и да доведат до растеж.
 
Крис Вос ни порази с уменията си в областта на преговорите, като ни запозна със силата на думата „не“ и възможностите, които ще се отворят пред нас, ако проявяваме здравословно любопитство.
 
Беър Грилс забавлява всички участници, коментирайки провала, страха, огъня и вярата, като в крайна сметка ни убеди, че силата винаги идва отвътре.
 
Споделяме с вас и няколко мнения на участници в Глобалната лидерска конференция, които изразяват личното си мнение относно ползата на форума лично за тях:
 
Петър Василев, компютърен експерт и предприемач: Изключително полезна конференция! Това е едно от най-значимите събития в годината за мен. Накара ме да се замисля върху неща, които уж са прости и си ги знаем. Научих много нови и добри практики, които ще се стремя да използвам в работата си. 
 
Мая Стоицева, общественик: Посещавам конференцията за седми или за осми път! За мен винаги е невероятно вдъхновение! Като лидер на социални проекти често губя посоката, чувствам се изгубена или неуспяваща! Социалната сфера е тежка сфера и иска от лидерите да бъдат пълни, за да могат да дават! Говорителите тази година ми дадоха много идеи за практическата ми работа и в мен ще продължи да звучи: никога не се предавай! Днес отново знам - има нужда от християни, от вярата ни, от светлината ни във всяка една сфера тук в България! Затова хайде, да не се предаваме, независимо кой „Еверест” в живота си се налага да изкачваме. 
 
Атанас Толов, църковен водач: Конференцията беше завладяваща и разтърсваща! Лекторите успяха да държат всички нас на ръба на столовете! Темите бяха актуални за политическата и социална обстановка у нас: корупция, социална дейност сред затворници и жени, приемна грижа за деца в риск... Имаше много насърчение да не се отказваме, а да продължим напред. Важно бе споменаването на това, че конференцията е променила живота на хора в отчаяние!  
 
 
Иван Врачев, председател на СЕПЦ: Всяка година съм бил благославян и обогатяван от Световната конференция за лидерство. Но тази година тя беше особено силна и разглежданите въпроси -- невероятно актуални. Благодаря на Бога и на организаторите за тези два дни! 
 
Катя Райчинова, педагог: Когато присъствам на Глобалната лидерска конференция получавам разширяване на мирогледа - различни гледни точки и прочити по една и съща тема, което е много обогатяващо. Предизвикателство за промяна и справяне с някои мои недостатъци. Насърчение и вдъхновение да упражнявам положително влияние в своето обкръжение, залагайки на силните си страни и без да ползвам слабостите и ограниченията си като извинение за пасивност. Напомняне, че същността на водачеството е смирението и готовността да изграждаме, инвестираме и служим на другите.
 
Юлиан и Анна Атанасови, социални работници: Глобалната лидерска конференция оказва голямо влияние в живота, служението и работата на всеки участник в нея. Тази година отново бе едно много силно и вдъхновяващо преживяване за всеки един намиращ във и извън сферата на лидерството. Всяка една от сесиите бе изключително дълбока, практична и формираща. Във всяка една се откриваха нови хоризонти и възможности за промяна в сферата, в която работим и служим. Помогна ни да видим неподозирани неща, които стоят под повърхността на застоя и неуспеха в екипната ни работа, и служения. Помага ни да търсим потенциала, които е скрит в хората до нас и развива лидерските ни умения. Мотивира ни за ново посвещение към Господа и ни предизвиква към промяна. Тази конференция за нас бе истинско благословение! Дълбоко ценим и благодарим на организаторите, участниците и всички доброволци. Бъдете благословени!
 
Всеки, който проявява интерес към снабдяване с видео материали от сесиите на ГКЛ за тази или предишни години, може да се обърне за информация тук.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg