Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Винаги смирени - как е възможно?

Main Pic
Публикувана: 27.10.2019
Автор: Кари Лорънс
Прочетена: 967
Коментари: 0
Случва ли се съпрузи да завършат деня разгневени или наранени? Възможно ли е винаги да бъдем кротки и смирени, както Библията ни съветва?
 
От нас се очаква да казваме нещата по нежен, смирен и мил начин. Крещенето и повишаването на тон не само че не решава нищо, но също така показва, че врагът взема място в нашия съюз. Вместо това седнете един с друг и си поговорете за стреса през седмицата. Анализирайте как той ви влияе физически, емоционално и психически. Отделете малко време, за да разгледате нещата от гледна точка на брачния ви партньор.
 
Всеки има недостатъци. Една от слабите страни на вашия съпруг може да е, че  трудно запомня нещата и когато е стресиран, става още по-лошо. Вината ви може да е, че не винаги обръщате внимание на това как протича седмицата на съпруга ви и неволно ги излагате на по-голям стрес. Познавате грешките и слабостите си, научихте ги, когато се оженихте, така че това не е нищо ново. И двамата съпрузи трябва да практикуват търпение един към друг, когато се борят със своите слабости.
 
Понякога, когато в брака има раздор, това е знак, че сме отдалечени от Бога. Лесно е да се увлечем във вихъра на живота си и да не отделим време да прекараме време с Бога като двойка. Когато това се случи, трябва да забавим темпото, да поискаме прошка от Бога и всеки ден да отделим определено време, за да прекарваме време заедно в Неговото присъствие. Това ще изглежда различно за различните двойки. Може да се молите заедно в продължение на петнадесет минути, преди да излезете сутринта. Може да станете рано заедно и да имате четене на Библия, преди децата да станат и да тръгнете на работа. Друг път може да прекарате време в молитва, преди да си легнете.
 
Следващият път, когато вие и съпругът ви имате трудности, предприемете тези стъпки, за да се върнете при Бога и да имате истинска връзка един с друг.
  • Седнете и поговорете за проблемите,  които ви занимават.
  • Не забравяйте да бъдете смирени, нежни и мили един към друг. Ако трябва да изчакате, докато емоциите ви затихнат, направете го.
  • Всеки от вас трябва да признае грешките си и къде сте изпуснали края. Бъдете честни един към друг и се извинявайте.
  • Потвърдете любовта си един към друг с думи, прегръдка или целувка.
  • Помолете Бога за прошка, за да се доближите до Него.
  • Задълбочете връзката помежду си и с Бога, като прекарвате време за молитва и изучаване на Библията заедно като семейство.

Източник: Cross Walk

Превод: Петя Зарева

 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg