Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хиляди се обръщат към Христос в Тайланд

Main Pic
Публикувана: 29.10.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 649
Коментари: 0
На 6 октомври в централната част на Тайланд бе отслужено специално богослужение, след което бе извършено кръщение във вода на 630 души, които са приели Христос за Спасител и Господ.
 
Това е най-многобройното кръщение на обръщеници към християнството в Тайланд.
 
Участниците са част от огромно християнско движение за основаване на нови църкви, свързано с църковната асоциация „Свободни в Исус Христос.“
 
Движението се радва на огромен растеж, тъй като младите обръщеници се посвещават на създаване на ученици и основаване на нови църкви.
 
Всяко събитие и църковна дейност, свързани с евангелизирането, са основани на личното свидетелство и поучението за личността и делото на Исус Христос и важността на молитвата.
 
Служителите, посветени да създават нови църкви, съвсем целенасочено отиват в селища, където все още не е проповядвано евангелието.
 
Те използват съвременни технологии за достигане на невярващите, като спазват стриктна статистика за онези, които са приели Христос и желаят да Му посветят живота си и да бъдат кръстени.
 
За 2 години движението се радва на 13 432 обръщеници, които са засвидетелствали вярата си в Христос и 5 204 кръщения, вследствие на такова свидетелство.
 
За въпросните 2 години движението е спомогнало за основаване на 516 църкви и продължава да расте с бързи темпове. Вдиеоклипът, отразяващ събитието, можете да видите тук.
 
Източник: "Каризма Нюс"
Превод: Петя Зарева
 
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg