Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Във време на смут, надеждата ни е в Христос

Main Pic
Публикувана: 29.10.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 577
Коментари: 0
Студенти от християнски университет в Чили се включиха в обществен дебат за социално-политическата криза, през която страната преминава. Масовите протести избухнаха миналата седмица, след като бе обявено, че цената на билетите за метрото ще се покачи. Именно това е „капката преляла чашата“, казват източници за Evangelical Focus, защото други по-важни въпроси като цената на тока, липсата на качествени здравни услуги и ниските пенсии за възрастни хора вече тревожат мнозина.
 
 „В тези трудни моменти, които преживяваме, виждаме несправедливостта в образованието и в здравната система“, казва един от студентите-християни пред други пътници в автобус. „Правителството действа несправедливо и ние не виждаме решения в краткосрочен план. Това поражда гняв и безсилие, когато наблюдаваме толкова много потисничество от тези, които са на власт“, казват други студенти, които изразяват мнението си в автобуси, както е показано във видео, публикувано онлайн от групата "Вяра и справедливост". 
 
Във видео във Facebook, членовете на университетската общност в град Валпараисо продължават да споделят своите схващания за справедливостта и надеждата, цитирани в Библията. „Въпреки че не можем да се доверим на правителството, има Някой, на Когото можем да се доверим“.
 
 „Когато Исус дойде преди 2000 години, Той осъди несправедливостта. Библията има ясен отговор на този въпрос“, казва един от студентите. Те също използват възможността да „помолят местните политици публично, защото ние се молим Бог да работи в сърцата им... Молим се те да могат да видят болката на хората, да отговорят на дълбоките нужди, които са в сърцето на хората зад всяка демонстрация“. 
 
„Господ иска справедливост за възрастните хора, за децата и за болните. Молим ви също за всички, които седят тук. Осигурете ни мир, спокойствие, така че да можем да ви се доверим”. 
 
Същите християнски студенти обясняват библейското основание зад своята инициатива, споделяйки тези стихове от Исая 1:17: „Научете се да вършите правда; търсете справедливост. Защитавайте угнетените”, а Исая 32:17 казва: „Плодът на тази правда ще бъде мир; ефектът му ще бъде тишина и увереност завинаги ”. 
 
 А в Притчи 11:14 се казва: „Поради липса на напътствия един народ загива, но победата се печели чрез много съветници“. 
 
Източник: "Евангелски фокус"
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg