Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Кание Уест - новороден: наистина ли?

Main Pic
Публикувана: 01.11.2019
Автор: Лий Грейди
Прочетена: 1136
Коментари: 0
Кание Уест, който е на 42 години, е един от най-продаваните музикални изпълнители на всички времена, но най-раните му текстове са толкова цинични, че християните никога не биха ги цитирали. Кание е последният човек, от когото сме очаквали да предаде живота си на Исус.
 
Но нещата започнаха да се променят преди няколко години. През 2014 г. по време на един от концертите си той се определя като християнин. Същата година неговата известна съпруга Ким Кардашиян прави съобщение официално. „Той има невероятно преживяване на духовно новорождение и е спасен от Христос“, казва тя.
 
Много християни са в недоумение и не вярват. Кание Уест – новороден? Едва ли? Но с издаването на новия си албум на 25 октомври, който носи заглавие Jesus Is King („Исус е Цар“), непредсказуемият хип-хоп изпълнител даде да се разбере, че сега рапира за Господ.
 
По-рано тази седмица по време на Късното шоу на Джеймс Корден, Кание сияе, докато говори за новата си вяра. Той споделя: „Бог винаги е имал план за мен и винаги е искал да ме използва. Но мисля, че Той допусна да страдам повече и иска хората да видят страданието ми и болката ми ... Затова сега, когато разказвам как Исус ме е спасил, повече хора могат да се отъждествят с това мое преживяване “.
 
Как християните трябва да реагират на драматичната промяна в живота на Кание? Имам три предложения:
 
Не го съдете. Ранните християни не знаеха какво да правят с опасния фарисей на име Савел, който убиваше и преследваше вярващите. Но се оказа, че Савел стана апостол Павел. защото Божията благодат е достатъчно голяма, за да превърне злото в добро.
 
Молете се Кание да стане Христос ученик. Всички вярващи се нуждаят от правилните хора в живота им, които да се грижат за тяхното духовно израстване. Но това никога не е лесно за човек с толкова слава и богатство като Кание - който в момента притежава между 240 милиона и 1 милиард долара. И нека се молим хората, които му помагат за християнското му израстване, да не бъдат компрометирани от примамката на тези пари.
 
Молете се Бог да използва успеха на Кание, за да разпространява евангелието. През 2005 г., а след това и през 2015 г., Кание беше обявен за един от 100-те най-влиятелни хора в света от списание Time. Това беше преди да започне неговото духовно пътешествие. Тази седмица милиони хора, които не са християни, слушат първия му евангелски албум. Те чуват невероятно хваление от помазан хор със 100 госпъл изпълнители. И чуват любимия си рап изпълнител да цитира Йоан 8:36: „Ако Синът ви освободи, наистина ще бъдете свободни.“
 
Ако Кание остане верен на Бога и смирено признае, че Бог му е дал тази известност, за да достигне до хората за Христос, бихме могли да видим огромното му влияние в нашата култура.
 
Не мога да предскажа кой път ще поеме. В най-мрачните моменти от живота си рапърът беше известен с хаотично поведение и му беше поставена диагноза биполярно разстройство. 
 
И все пак днес той твърди, че обича да прекарва вечерите си у дома, играейки с четирите си деца, разговаряйки със съпругата си и четейки Библията преди лягане.
 
Когато Джеймс Кордън интервюира Кание тази седмица, той попита рапъра как реагира, когато скептиците оспорват вярата му и не вярват, че е истинска. Кание отговори: „Хората, които не вярват, са живи мъртъвци.“
 
Нека се молим Кание да остане смирен, да се вслушва в благочестиви съвети, да укрепи брака си, да намери душевно и емоционално изцеление и да доведе хиляди до Христос чрез своята нова вяра.
 
Източник: Charisma News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg