Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитва за страдащите християни: гонени, но не оставени

Main Pic
Публикувана: 04.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1756
Коментари: 0
Месец ноември е посветен на молитвата за страдащите и преследвани християни в различни страни по света. За САЩ националният молитвен ден за гонените християни беше 3 ноември, а за Великобритания е 17 ноември.
 
Инициативата е подкрепена от редица християнски организации, включително Световният евангелски алианс (WEA), а тази година темата е „Гонени, но не оставени“, вдъхновена от 2 Коринтяни 4:9.
 
Годфри Йогараджа, изпълнителен директор на Комисията за религиозна свобода на WEA, заяви, че целта на Международния ден за молитва е да послужи „като платформа за споделяне на историите на преследвани християни и мобилизиране на световната Църква, за да откликне на тежкото им положение“.
 
„Освен това инициативата има за дел да послужи като източник на солидарност и насърчение за преследваните християни, с напомнянето, че те са част от по-голямото, световно семейство от вярващи“, каза той.
 
„Нека да се молим, въпреки натиска и преследването, нашите страдащи братя и сестри - където и да са по света - да стоят твърдо във вярата си, да се придържат към Божиите обещания и да живеят победоносно в Христос,“ заключи Йогараджа.
 
Създаден е видеоклип, който припомня за страданията на християните в страни като Шри Ланка, където атентатори самоубийци убиха 259 души в църкви и хотели по време на Великденската служба, и за Нигерия, където терористичните организации Боко Харам и Фулани редовно атакуват християните от години.
 
Християнската организация „Отворени врати“ определя броя на християните, преследвани заради вярата си в световен мащаб, на 245 милиона - около един на всеки девет.
 
Доклад на епископа на Труро от името на Министерството на външните работи на Великобритания призова да се направи повече, за да се помогне на хората да не бъдат преследвани заради техните убеждения. Американският президент Тръмп от своя страна излезе с послание за опазване на религиозните свободи, с което ви запознахме.
 
В доклада на „Отворени врати“ се казва, че 80 процента от хората, страдащи заради вярата си по целия свят, са християни.

Източник: Christianity Today

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg