Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Според Ан Греъм живеем в последните дни

Main Pic
Публикувана: 05.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2018
Коментари: 0
Ан Греъм Лоц, която известният ѝ баща Били Греъм често наричал „най-добрият проповедник в семейството“, заяви, че решението на президента Доналд Тръмп да изтегли американските войски от Сирия може да бъде част от божествен план, който да известява, че живеем в „последния от последните дни“.
 
„Независимо дали президентът го знае или не, Бог го е поставил на този пост“, казва Лоц в интервю за The Jim Bakker Show. „Библията ни казва, че Бог е, който поставя хората на лидерска длъжност. Бог използва Тръмп по невероятен начин да се застъпва за християнските ценности, да подкрепя народа на Израел, да назначава съдии, които спазват Конституцията и върховенството на закона.“
 
Лоц, която е сестра на п-р Франклин Греъм, признава, че първоначално е гласувала за Тръмп, тъй като не е можела да подкрепи политиката на съперницата му Хилари Клинтън. „Тогава станах привърженик и почти съм фен“, казва тя, преди да коментира външната политика, като признава, че е малко объркана от решението на президента да напусне Сирия.
 
„Аз съм като много хора, които се интересуват какво става по света“, казва Ан, „Вярвам, че Бог може да използва президента, независимо дали той наистина го знае или не, подобно на цар Кир или Навуходоносор, които Бог използва в Стария завет“. 
 
Ан Греъм цитира Езекиел 38 глава и пророчеството му за предстоящата битка в последните дни, преди идването на Христос. „Предстои война, която никога не се е случвала“, казва тя. „Когато Гог, принцът на Магог, който някои хора смятат, че е Русия, се съюзи с Турция и Сирия, Судан и Либия, след това те ще тръгнат срещу Израел.“
 
В тази връзка Ан Греъм коментира:  „И така се зачудих, Бог ли накара Тръмп да изведе американците от Сирия, давайки възможност на Русия да се намеси, както Библията казва, че ще стане?“
 
В разгара на тази несигурност Лоц  отправя предизвикателство към християните да се молят за Израел, особено предвид политическите сътресения, тъй като еврейската държава се бори за формиране на коалиционно правителство, за да избегне потенциални трети избори през тази година.
 
„Време е да се молим за мира на Йерусалим“, добавя Ан. „Те са в трудна ситуация. В момента нямат лидер. Израелците са разделени, когато враговете ги заобикалят. Възможно е да стане толкова лошо, че като в книгата Съдии, те да извикат към Бога? Но този път те ще извикат към Бога и ще кажат: „Боже, помогни ни“. 
 
Ан смята, че това е много критично, стратегическо време за нацията Израел. Тя заключава: „Вярвам на Божието Слово, което казва, че Той благославя онези, които благославят Израел. Така че можем да ги благословим чрез нашите молитви за тях. Просто следете новините. Молете се за лидерите. Молете се за Израел “. 
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg