Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

За майчинството и аутизма - искрено с Джаки Веласкес

Main Pic
Публикувана: 06.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 911
Коментари: 0
Известната певица и актриса Джаки Веласкес  подробно описва житейското си пътуване и своята духовна борба, след като синът ѝ е диагностициран с аутизъм в новата си книга “When God Rescripts Your Life: Seeing Value, Beauty and Purpose When Life Is Interrupted." 
 
Тя разказва следното за Christian Post: „Това всъщност е сборник от истории. Споделям свои неуспехи, радости, някои страхове и неща, които смятам, че биха били полезни за другите, за да ги накарат да почувстват, че не са сами. Искам да им помогна да разберат, че понякога сме виновни, че сме объркали мечтите си с Божиите и сме объркали нашето виждане с Божието призвание. И понякога лошият ни избор ни изважда от пътя“.
 
Джаки пояснява: „Но Бог в Своята доброта и чрез Неговия изкупителен план може да използва тези грешни стъпки и лоши решения, правейки нещо красиво, така че вие да кажете: „Ах, Господи, Ти твориш красота от пепел“.
 
Джаки, която освен успешна певица, е актриса и радиоводещ, отбелязва, че Библията съдържа 7 000 обещания и въпреки че тя не винаги е спазвала обещанията си към Бога, Той винаги е спазвал обещанията си към нея. Тя си спомня, че се е молела за бебето си още когато е била бременна, и винаги е била уверена, че синът ѝ ще има духовно служение. Затова ѝ било трудно да се примири с факта, че той има аутизъм.
 
Веласкес споделя: „В продължение на шест месеца бях много ядосана на Бога и наистина преминах през период на скръб. Оплаквах мечтите, които имах за моето дете, докато беше в корема ми, а след това като бебе и малко дете“. Трябваше да премина през това. Говорих с Бога, крещях на Бога, както Давид прави в някои Псалми. Просто му казах: „Много съм Ти ядосана“. Удивителното е, че през целия този период Той никога веднъж не каза нищо. Той никога не ме е наказвал. Бог просто ме остави да изразя мъката си.“
 
Веласкес разкрива, че не е конфликтна личност, но Бог ѝ възложил да започне битка с вяра в доброто бъдеще на сина ѝ. „Когато спрях да се ядосвам, все едно Бог ми каза:  „Добре, време е да се изправиш и да обършеш сълзите. Сега трябва да се бориш. Трябва да се бориш за детето си. Трябва да се бориш за онова, което той сам не може да пребори“ - продължава тя. „Бог видя нещо в мен, което аз не виждах в себе си и това беше Неговата сила. До ден днешен, моля Бог да продължи да ми напомня, че съм силна, защото понякога не се чувствам адекватна, но Бог е толкова добър, че не ми дава повече, отколкото мога да понеса. Той няма да ви даде задача, която не можете да свършите, защото ако това е Неговата воля, Той ще се погрижи за всичко.“
 
Според статистиката за 2018 г., приблизително 1 на всеки 59 деца е диагностицирано  с нарушение в аутистичния спектър. Аутизмът се среща четири пъти повече при момчетата, отколкото при момичетата. Певицата иска и други родители на деца с аутизъм да знаят, че не са сами. Сега тя се готви за следващата фаза от живота на сина си, когато той влиза в годините преди пубертета.
 
„Все още сме в началото на пътя. Той току-що започна шести клас, предстои да преминем през пубертета. Така че историята все още се пише“, отбелязва тя. „Мисля, че е наложително да общуваме с хора, които са родители на деца със специални нужди.”
 
Веласкес се надява скоро да напише друга книга с по-задълбочена информация за опита със сина си, озаглавена „Юноши с аутизъм“. На въпроса дали някога се е молила за изцеление на сина си, тя е убедена, че Бог не греши. „Искам най-доброто за моя син и искам той да изживее всички радости в живота, да се ожени и да има деца. Искам да има пълноценен живот! Не искам да се променя, но все пак, аз се моля и зная, че Бог го е създал. Той е създаден по Божия образ. Така че, ако е създаден по Божия образ, а Бог не би създал нещо лошо,  онова, което  Той ще направи със сина ми, ще бъде за добро. Не знам какво ще бъде то, защото историята му все още се пише. Приключението още не е завършило.“
 
Източник: Christian Post
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg