Сряда, 02.12.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото ще излезете с радост, И ще бъдете изведени с мир; Планините и хълмовете ще запеят пред вас радостно, И всичките полски дървета ще изпляскат с ръце." Исая 55:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Опожарени църкви и убити протестиращи в Етиопия

Main Pic
Публикувана: 08.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1410
Коментари: 0
Премиерът на Етиопия Абий Ахмед наскоро обяви, че насилието в страната е нараснало за последните две години. Хиляди хора са били принудени да напуснат домовете си, а над тридесет църкви са изгорени, съобщава CBN. 
 
През уикенда близо 90 граждани са били убити в протест заради религията и етническата принадлежност. Според "Гардиън" протестът е предизвикан от активиста Джавар Мохамед, който твърди, че правителствените служители се опитват да го заглушат. 
 
Етиопската комисия за правата на човека изчислява, че 10 от 89-те смъртни случая от протеста са причинени от правителствените сили за сигурност. Няколко църкви и поне една джамия също са засегнати по време на нападението. 
 
Убитите протестиращи са от етническите групи Оромо и Амхара и сред тях има мюсюлмани и християни, както съобщава Ройтерс. Над 400 души са били арестувани. Данните показват, че пред премиера на Етиопия, Абий предстои дълъг път преди да въдвори мир в страната. 
 
„Трябва да спрем онези сили, които се опитват да ни дръпнат с две крачки назад, докато вървим една крачка напред“, казва Абий на пресконференция. Наскоро министър-председателят направи изявление като носител на Нобелова награда за мир, за което ви информирахме. Ахмед, който е 43-годишен активист, е известен с усилията си за помирение. 
 
„Виждам Абий като отговор на нашите молитви“, казва Фру Тамрат, директор на Евангелския богословски колеж в столицата на Етиопия. „Той се опитва да живее според библейските ценности. Той е проповедник на мира, помирението и прошката.“
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg