Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"Зле ли страда някой от вас, нека се моли. Весел ли е някой, нека пее хваления." Яков 5:13

OnLine
RSS Facebook Twitter

Думи, които Исус никога не е казвал

Main Pic
Публикувана: 10.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1274
Коментари: 0
Има ли неща, които Исус никога не е казвал, но въпреки това днес ги чуваме от устата на някои хора, които се наричат християни? Исус никога не е обещавал нещата, които ще изброим по-долу:
 
 „Следвайте ме и Aз ще ви дам слава и богатство.“
Исус никога не обещава слава или богатство, но Той не е против тези неща, ако човек ги използва за Божия слава. Ако търсите връзка с Бога, за да бъдете материално облагодетелствани, може би трябва да се замислите за какъв бог наистина копнеете.
 
 „Всичко ще върви според вашите планове.“
Много от нас се молят на Исус, мислейки, че всичко, което поискаме от Него, ще бъде отговорено според нашето време. Реалността е, че не на всички молитви ще получим отговори, но Исус има силата да изпълни всяка молитва, отправена към Него. Той е велик! Това, че молитвата не получава отговор веднага, не означава, че е била игнорирана. Бог чува всичко, знае всичко и знае какво е най-доброто за всеки от нас като личности. Направете крачка на вяра и се доверете на Бога, на Неговото време и на волята Му.
 
„Ще те благословя, ако се молиш достатъчно силно.
Благословията на молитвата е в самата молитва. Комуникацията и диалогът с нашия Небесен Баща  са по-пълноценни от всичко друго, което можем да поискаме. Исус не е вълшебен дух и едно от нещата, които никога не е казвал, е, че ще ти даде това, което искаш. Ако молитвите ви изглеждат по-скоро като пожелания, отколкото като сърдечен разговор с Бога, може би трябва да преосмислите основата на вашата вяра.
 
„Животът ще бъде без трудности“.
Толкова много хора смятат, че само защото вярват в Исус, всичко ще бъде безупречно и съвършено. Това изобщо не е така. Може да имате връзка с Господ Исус, но това не означава, че животът ще спре да се движи напред, трудните обстоятелства ще изчезнат, а болезнените моменти никога няма да ги има. Въпреки че Исус никога не е казвал, че животът ще бъде лесен, Той обещава, че ще бъде до вас в нужния момент. Посланието на Евангелието не е, че животът ще бъде съвършен, а че в нашето несъвършенство имаме съвършен Спасител.
 
„Ще отговоря на молитвите на вашето време.“
Въпреки че Бог е верен в отговора си на молитва, не можем да очакваме Той да отговаря на всяка молитва по нашето разписание. Вярата се доверява на Бога, дори когато нещата нямат смисъл, а това включва молитвата, когато смятаме, че Бог не ни отговаря в правилния момент. Вярата се доверява на Божието време, а не на нашето.
 
„Прекалено си грешен, за да бъдеш спасен.“
Никой не е твърде далеч, за да бъде достигнат от Бога. Без значение къде ви е отвел животът, винаги имате възможност да погледнете към кръста и да видите отворените обятия на Исус. Прошката и любовта, които Той предлага, не са нещо, от което можем да избягаме.
 
„Заслужавате да имате хубави неща.
 Освен всичко друго, Исус никога не е казвал, че заслужавате огромна къща, хубава кола, голяма заплата и лесна работа. Всъщност всичко в Евангелието говори за простота, а не за лукс. Това не означава, че не ни е позволено да притежаваме хубави неща, но че Исус не е обещал да ги даде. Божият план за всеки живот е различен и има богати, и бедни християни. Това, което трябва да разберем, е, че Исус иска да обичаме ближните си, да помагаме на нуждаещите се и че вдовицата и бездомните заслужават да бъдат обичани така, както Христос обича църквата. Не заслужавате да имате хубави неща, но може да имате любовта на Христос, а тя струва повече от всичко, което този свят може да предложи. 
 
Източник: Church Leaders
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg