Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Вярващите и осъждането

Main Pic
Публикувана: 10.11.2019
Автор: Чарлс Стенли
Прочетена: 857
Коментари: 0
И така, сега няма никакво осъждане на тези, които са в Христос Исус, които ходят не по плът, но по Дух.Защото законът на животворящия Дух ме освободи в Христос Исус от закона на греха и на смъртта. Понеже това, което беше невъзможно за закона, поради това, че беше слаб чрез плътта, Бог го извърши, като изпрати Своя Син в плът, подобна на греховната плът, и в жертва за грях, и осъди греха в плътта... (Римляни 8:1-3).
 
Някои вярващи са измъчвани от чувство за осъждане. Или мислят, че никога няма да се справят с Божиите очаквания за тях, или почти се давят във вина за минали грехове. Тези мъже и жени не могат да се отърсят от усещането, че Бог не е доволен от техните неумели усилия да бъдат подобни на Христос.
 
В Посланието до римляните Павел конфронтира тази лъжа със следните думи: „Следователно, сега няма никакво осъждане за онези, които са в Христос Исус" (Римляни 8:1). 
 
Когато Спасителят отиде на кръста заради нас и вместо нас, Той пое вината от раменете ни, отне я и ни направи праведни пред Бога. Тези чувства на осъждане не идват от нас самите; те са от Сатана. Той усилва нашата вина и чувството за неадекватност и след това ни внушава, че това изпитва Господ към онова „дете, което се е отклонило от Него“.
 
Нищо не може да бъде по-далеч от истината. Нашите грехове се заличени и очистени, ако сме приели жертвата на Христос и ние сме избрани и обичани от Бога.
 
Осъждането е запазено за онези, които отхвърлят Господа (Йоан 3:36). Грехът е смъртна присъда (Римляни 6:23). Всеки, който реши да се вкопчи в греха, вместо да търси божествено опрощение, трябва да плати наказанието, което е вечност, отделена от Бога. 
 
Думата „осъждане“ има два синонима и това са думите „отхвърлени“ и „проклети“. Тези думи със сигурност присъстват в изявлението на Исус към невярващите в Матей 25:41: „Идете си от Мен, вие, проклети”.
 
Няма осъждане за тези, които приемат Исус Христос за свой Спасител. Наказанието на вярващия за греха е платено и той може да стои непорочен пред Бога. 
 
Доверете се на Господната любов и отречете се от лъжата на Сатана. Възлюбените Божии деца са под закрилата на Неговата благодат и жертвата на Исус Христос.
 
Източник: Cross Walk
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg