Четвъртък, 16.07.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Исус му каза: Прогледай; твоята вяра те изцели." Лука 18:42

OnLine
RSS Facebook Twitter

Люлката на християнството под смъртна заплаха

Main Pic
Публикувана: 12.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 435
Коментари: 0
Джулияна Таймурази, асирийска християнка, която е основател и президент на Иракския съвет за християнска помощ и сътрудничество и правен консултант на проекта „Филос“, коментира пред CBN News, че с новата си така наречена мирна операция в Близкия Изток турският президент на практика се стреми да придобие повече власт.
 
 „Ердоган е радетел за възраждането на Отоманизма. Той иска да разшири своята империя“, обяснява тя. 
 
Според Джулияна историята може да се повтари в така наречената „безопасна зона“ на Ердоган. Тя споделя:
 
„Надявам се САЩ и останалият свят да не се поддадат на исканията му за безопасната зона, която той разширява. Наистина трябва да се поучим от онова, което наблюдаваме в историята. Трябва да си припомним онова, което направи Османската империя спрямо християнската общност в региона, в древна Месопотамия и наистина да спрем това да не се случи и днес .... Те искат да унищожат напълно християните. Те искат да ислямизират цялата християнска общност в Турция.“
 
Таймурази вижда турското нашествие като още един удар върху близкоизточното християнство. „Намаляващият брой на християните в региона наистина би трябвало да шокира християните на Запад, тъй като когато люлката на християнството е под заплаха и всеки мигрира на Запад, се случват две неща. 
 
Първо, радикалният ислям ще бъде във възход, защото няма буфер между ислямския изток и християнския запад. Второ, тази древна цивилизация - асирийците, ще бъде претопена и няма да бъдем част от Близкия изток, който е люлката на цивилизацията и люлката на християнството.“
 
След повече от тридесет дни боеве, турската „операция Пролетен мир“ промени облика на региона, оставяйки стотици мъртви, хиляди ранени и стотици хиляди бежанци. 
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg