Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"Зле ли страда някой от вас, нека се моли. Весел ли е някой, нека пее хваления." Яков 5:13

OnLine
RSS Facebook Twitter

Джими Картър в болница за хирургична процедура

Main Pic
Публикувана: 11.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1786
Коментари: 0
Бившият американски президент Джими Картър беше приет в болница в понеделник вечерта за хирургична процедура по облекчаване на вътрешно-черепното налягане върху мозъка му. То е причинило кървене вследствие на скорошните му падания, съобщи неговият говорител.
 
Процедурата е насрочена за вторник сутринта в Университетската болница "Емори", казва Дийна Конджилео в изявление за пресата.
 
Картър е падал поне три пъти тази година, а първият инцидент през пролетта наложи операция за наместване на тазобедрената му става. Той пътува до Нашвил, Тенеси, и помага да се изгради приют за бездомни, въпреки че бе получил 14 шева след падане на 6 октомври и за кратко беше хоспитализиран след фрактура на таза си на 21 октомври. Картър беше с тежка диагноза рак през 2015 г., но се възстанови и оттогава изследванията му показват, че няма рак.
 
Близо четири десетилетия след като напусна Белия дом и въпреки напредналата си възраст (Картър навърши 95 години), най-старият бивш президент на страната все още преподава в неделно училище приблизително два пъти месечно в баптистката църква "Мараната" в малкия си роден град Плейнс в югозападна Джорджия. През лятото ви информирахме за неговото служение в статията "Сърце на слуга". Неговото послание е непоколебимо и в центъра винаги е Господ Исус Христос и спасението, а това е изключителен пример, предвид преклонната възраст на президента, който е неуморим, въпреки страданията в тялото.
 
Тони Лоудън, който е пастир на Картър, заяви, че бившият президент е хоспитализиран в понеделник.  „Призоваваме вярващите от цялата страна да бъдем в молитва за него“, казва Лоудън в телефонно интервю за CBN News.
 
Джими Картър е в очакване на процедурата по-късно днес, а съпругата му Розалин е с него, съобщава Дийна Конджилео. Джими и Розалин са благословени със 73- годишен брак.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg