Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Mолитва за мир в Израел в съдбоносен момент...

Main Pic
Публикувана: 12.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1842
Коментари: 0
Рано във вторник сутринта множество ракети бяха изстреляни в Израел от ивицата Газа вследствие убийството на лидера на ислямския джихад Абу ал-Ата. От Дамаск, Сирия, пристигат съобщения, че лидерът на палестинския ислямски джихад Акрам ал Ажури също е бил убит след въздушен удар, за който се предполага, че е извършен от израелските военновъздушни сили. Към този момент броят на ракетите, изстреляни към Израел, надвишава 200.
 
В Южен Израел е обявена пълна бойна готовност и са отворени много центрове за обществена безопасност, освен затварянето на множество училища. Кабинетът на министър-председателя в Израел посочва Абу ал- Ата като „старши командир на ислямския джихад“, който е отговорен за „многобройни терористични атаки и ракетни нападения срещу държавата Израел през последните месеци, с намерението да извършат по-нататъшни атаки.”
 
Израелските сили за отбрана (IDF) са получили точна информация относно местоположението на ал-Ата, така че ударът им е бил прецизен. Докладите им сочат, че преди смъртта си ал-Ата е планирал множество атаки срещу еврейската държава от много различни места.
 
В резултат на убийството генералният секретар на Ислямския джихад Зиад ал - Нахалех, който пребивава в Ливан, е заявил: „Започваме война.“ Терористичната група обещава да продължи мисията си, като заявява, че ще „завърши процеса на освобождението на любимата Палестина.“
 
Бригадите Ал - Кудс, които са военно крило на Ислямския джихад, призовават всички свои бойци да атакуват Израел. 
 
„Обявяваме обща мобилизация на нашите бойци и отряди и потвърждаваме, че реакцията на това престъпление няма да има граници и ще бъде равносилна на размера на престъплението, което врагът е извършил“, се казва в изявление на бригадите Ал-Кудс.
 
Военните в Израел са наредили всички израелски училища в близост до ивицата Газа, включително Сдерот и Ашкелон, да бъдат затворени и да бъдат подготвени за нападение от страна на Ислямския джихад. Училищата в Ришон Лецион, Холон и Тел Авив също остават затворени. На всички земеделски производители е препоръчано да не излизат в полето, а на всички жители в близост до Газа е препоръчано да стоят близо до бомбените убежища.
 
По последни данни войниците от запаса също са призовани в армията, защото се очаква да започне сухопътна операция в Газа всеки момент при положение, че напрежението ескалира.
 
Като християни, които са запознати с библейските пророчества, всички вярващи са насърчени да се молят за мира в Израел, в очакване на Божията намеса.
 
Източник: CBN News и Behold Israel
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg