Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитвен призив от християните в Хонконг, който е пред пълна разруха

Main Pic
Публикувана: 13.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1797
Коментари: 0

Световният баптистки алианс (BWA) отправя следния призив с оглед на тежкото състояние на вярващите в Хонконг. Споделяме с читателите на "Евангелски вестник" съдържанието на този призив по-долу:

Братя и сестри, християни от цял свят,

Нека всички се присъединим с ходатайствена  молитва за хората от Хонконг.

Хари Лусинай, член на Комисията на BWA за защита на правата на човека, служи почти 13 години като пастир на Международната баптистка църква Kowloon в Хонконг и е бил на посещение в региона по-рано този месец.

Той ни пише следното: "Днес Международната баптистка църква Kowloon и църквите в Хонконг, както и много голяма част от населението от 7,4 милиона души в Хонконг, са под обсада.

Пътищата са непроходими. Хранителните ресурси скоро ще бъдат недостъпни за по-голямата част от населението на града. Наблюдават се масови побои, изгаряне и унищожаване на имущество, и убийство на хора, които са принудени да стоят заключени в домовете си.

Обиколихме същите тези улици миналата седмица. Разговаряхме с хората, които изразиха своята дълбока загриженост за бъдещето.

Молехме се с пастири, които са много наранени и се чувстват безпомощни, защото виждат как се разпадат бракове, семейства, малки групи и техните църкви.

Те споделят:  "Знаем, че Бог е нашето убежище. Нека да продължаваме да се молим за мира на Хонконг."

Източник: BWA

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg