Вторник, 04.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Господи, Ти си мой Бог; Ще Те превъзнасям, ще пея хваления на името Ти; Защото си извършил чудни дела, Отдавнашните Си намерения, с вярност и истинност." Исая 25:1

OnLine
RSS Facebook Twitter

Чудно избавление за отвлечен пастир

Main Pic
Публикувана: 15.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 455
Коментари: 0
Нигерийският пастир Моисей Ойлеке е освободен, след като прекара месеци в един от лагерите на ислямската военна групировка „Боко Харам“.
 
Ойлеке беше отвлечен от терористичната група „Боко Харам“ през април, докато пътувал към едно село. В крайна сметка той беше освободен заедно с младо момиче, християнка на име Умар, което посещавало местното държавно училище.
 
Според Международната християнска организация Christian Concern пастирът е бил отведен и държан на недостъпно място в гората. Там той бил подлаган на ежедневен натиск от страна на терористите, които искали да го принудят да приеме исляма. Въпреки многократните заплахи от страна на терористите, Ойлеке отказал да се откаже от вярата си в Христос. Вместо това той отговарял на противниците си с безкрайна доброта и търпение.
 
 „Останах с тях седем месеца. Много пъти са ме принуждавали да приема исляма, техните проповедници са ми проповядвали много пъти, но когато имате мъдрост, общувате с хората по начин, който не би довел до кавга“, обяснява освободеният пастир.
 
Удивително е, че Боко Харам са проявили уважение и са зачели доброто поведение на Ойлеке, като са го освободили невредим.
 
 „Днес съм много щастлив, че бяхме спасени, защото там, откъдето идваме, беше място на тъмнина“, заявява пастир Моисей. „Ето защо сърцето ми е изпълнено с радост, защото видях моето семейство, приятели и сътрудници.“
 
Християнската организация „Open Doors“ поставя Нигерия на 12-о място в класацията на страните, в които е най-трудно да живееш като християнин. До голяма степен това се дължи на заплахата, която представляват терористичните организации „Боко Харам“ и „Фулани“.
 
Източник: Faith Wire
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg