Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Любовта изцелява: победа за един осакатен ветеран

Main Pic
Публикувана: 18.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1492
Коментари: 0
Млад ветеран от Афганистан разказва как Божията любов чрез подкрепата на съпругата му, е спасила живота му и му е помогнала да оцелее, въпреки жестоката загуба, болка, страдание, депресия и отчаяние. По-долу споделяме свидетелството му:
 
„Чух експлозия, а тя беше в резултат от избухване на взривно устройство. Когато стъпих на него ... не знаех какво се случи изобщо. Знаех само, че е имало експлозия. После видях моите колеги, както и  медиците, които ме заобикаляха, и се опитваха да ме държат буден. Тогава погледнах надолу към тялото си и разбрах „О, нещо се е случило с мен“. 
 
На бойното поле в Афганистан бившият морски сержант Карлос Еванс губи и двата си крака над коляното, както и част от лявата си ръка. В този момент той си казва: „Умирам“.
 
Но вътрешните му рани са много по-дълбоки. След като е транспортиран извън Афганистан, Евънс е подложен на няколко месеца лечение във военна болница във Вашингтон, окръг Колумбия. В процеса на лечение, вследствие на ужаса, травмата и болките, той се пристрастява към болкоуспокояващите и, когато мисли за бъдещето, го изпълват отчаяние и мисли за  самоубийство.
 
Карлос и съпругата му Розмари описват своята история в книгата си „Устояващи заедно“. Розмари, която е дипломирана медицинска сестра, играе ключова роля за възстановяването на съпруга си - но не само заради медицинското ѝ образование и подготовка. След като двойката се връща у дома с двете им малки дъщери, емоционалното състояние на Карлос не се подобрява. Един ден нещата стигат до кризисна точка.
 
Карлос разказва: „Този ден бях готов да се откажа. Отидох при Розмари и ѝ казах: Искам да продължиш напред с живота си, а аз ще продължа с моя“, защото просто не мислех, че е справедливо тя да се мъчи с инвалид като мен.“
 
„Тогава Розмари ме погледна. Тя застана на колене до мен, погледна ме направо в очите и ми каза следното: „Обичам те заради мъжа, който си бил вчера. Обичам те заради мъжа, който си днес, и ще те обичам заради мъжа, който ще бъдеш утре.“
 
Аз ѝ отговорих: „Не може да ме обичаш. Виж всичките ми рани.“
А тя ми каза: „Това е разликата между теб и мен. Не виждам раните ти. Виждам само твоите белези.“
 
След като Карлос не разбрал какво има предвид и я попитал, Розмари обяснила: „Когато пациент отиде в болнична стая с отворена рана, той е подложен на лечение от лекаря. Лекарят почиства раната и я зашива. И с течение на времето раната зараства, но остава белег. Когато аз те гледам, виждам само белезите, защото знам Кой е излекувал раните ти. И това е Исус.“
 
„Всеки ден се събуждам с мисълта за чудото на Бога и заспивам с мисълта за същото това чудо“,  казва Розмари на съпруга си. „Дъщерите ни не са сираци и аз не съм вдовица. И ако Исус е центърът на нашия живот, ние ще можем да преодолеем всички трудности.“
 
Карлос и Розмари споделят своята история за християнската медия Charisma News  в семейната поредица „Надежда за вашия брак“.
 
Източник: "Каризма Нюз"
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg