Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелски пастир и музикант е убит в Мексико

Main Pic
Публикувана: 19.11.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1629
Коментари: 0
Евангелски пастир е бил застрелян и убит в Мексико, докато чакал в колата си на светофар в град Хуарес през уикенда.
 
Според KTSM News Салвадор Атилано Галавиз Моралес, пастир и известен музикант,  бил в колата с друг мъж, който също е ранен. Състоянието и самоличността на втория мъж не са известни.
 
Моралес е пастир на евангелска църква в Сиудад Куаутемок, която се намира на пет часа южно от Хуарес. Той е известен и с публикацията на хвалебни песни в YouTube. В момента полицията няма заподозрян или мотив за убийството.
 
„Всички сме свидетели как в последно време, вълна от насилие се вихри на територията на цялата страна. Нашият град е засегнат от тези актове на отмъщение сред престъпните групировки“, казва кметът на Хуарес, Армандо Кабада.
 
Вестникът съобщава също, че тийнейджър е признал за поне шест убийства в града. Твърди се, че е получил по 180 долара за всяко убийство. Християните също са били мишени в тези атаки, съобщава World Watch Monitor.
 
„Тези престъпни групи тормозят целия град и особено християнската общност, защото ние сме мирни хора“, казва Хорхе Родригес, директор по религиозните въпроси в местната управа пред Christian Post. „В много случаи случаите на насилие дори не се съобщават, но имаме конкретни случаи на отвличане на пастири и отвличане на деца на пастири.“
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg